Elkészült a Road legfrissebb nagylemeze, a 2018-as “A tökéletesség hibája” album utódja június 11-én fog megjelenni “Senki kedvéért nem fékezünk” címmel. A klipes “Igazi testvér” dalban nem rég mutatkozott be a dobok mögött Tóth Tamás (All But One, Nomad, ex-Mytra, ex-Wisdom), és már itt is van az újabb dal; a lazább hangvételű “Állj elém” egészen egyedi videóval érkezett, amelyről Molnár Máté mesélt alább részletesebben.

Road: Állj elém (Hivatalos videó)

“Senki kedvéért nem fékezünk” album előrendelés CD-n, kazettán, vagy Pendrive-on: www.road.hu

Máté:

Az “Állj elém” című dalunk, a június 11-én megjelenő “Senki kedvéért nem fékezünk” című új albumunk kellős közepén található. Konkrétan ez a lemez hatodik felvétele. A május elején bemutatott “Igazi testvér” dalhoz képest a most debütáló “Állj elém egy merőben más felfogású, egyértelműen lazább szerkezetű, talán kicsit könnyedebb, hamarabb befogadható, ugyanakkor egy igazán energikus szám, amit reméljük az idén nyári koncerteken nagy hangosan fog velünk énekelni mindenki.

Mondhatjuk, hogy tulajdonképp ez egy szerelmes dal, de azért ez nem ennyire egyszerű, fekete-fehér. A szövegvilág, a mondanivaló, tartogat majd néhány csavart és meglepetést, még ha ezúttal kifejezetten nem is “túlzó a kámfor illata”.

“A válaszra várnék, ha megkérdeznél
Hogy mit mondanál, ha Te most én lennél
Vagy mit kérdeznél, ha én nem én lennék 
És mit válaszolnék, hogyha mindent tudnék” 

A klip kapcsán arra gondoltunk, hogy egy igazán látványos lyric videót kellene készíteni ehhez a dalhoz, melyet végül Goya egyik kedves barátja, a szintén Kisnána illetőségű Krizsó Réka készített, vagy inkább mondjuk úgy, vitt vászonra a kedvünkért. Ugyanis egyfajta akvarell technikát álmodtunk meg képi világ gyanánt, amit a Réka nagyszerűen elkapott és úgy érezzük abszolút passzol az általa megfestett vízió a dal mondanivalójához, üzenetéhez, hangulatához! Imádjuk az egészet!

Természetesen ezeket a festmények önmagukban még nem mozognak, szóval életre kellett kelteni a klipre, dinamikát, mozgást kölcsönözni a képeknek, na és persze a szövegnek. Erre, a számunkra legmegfelelőbb szakembert hívtuk segítségül. A vágás, szerkesztést, animációt Hajnal Ádám (ST3VIDEO) készítette, akivel már több, mint 10 éve dolgozunk együtt és aki olyan klip animációk mellé tette le már a névjegyét mint pl:  a Túlzó kámfor illat,  vagy például a Bátrak éjszakája. Sőt, hajdanán még a Világcsavargó  klipjét is Ádám forgatta, készítette el nekünk! 

“…ha összedől a világ, az utolsó emléked
Legyen, ahogy átölellek téged” 

Nagyon bízunk benne hogy ez a dal mind hangulatában, mind üzenetében sok emberhez utat talál majd és hamarosan sokunknak közös kedvence lesz az Állj elém is. Nekünk már most az! De a java még csak most érkezik! Június 11-én lemezmegjelenés!

Road: Igazi testvér (Hivatalos videoklip)

Road: Ahol a hegyeket látod (Hivatalos videoklip)

Road: Senki kedvéért nem fékezünk!
2021.06.11. // H-Music
01. Senki kedvéért nem fékezünk
02. Az ember dicsősége
03. Éhes
04. Igazi testvér
05. Átverve
06. Állj elém
07. Kócos éjszakák
08. Ahol a hegyeket látod
09. Kabbenyaldki
10. Szerintem
11. Majd szóljatok, ha nem kell fény már senkinek
12. December
13. Van az úgy