Pont egy hete jelentette be a Megadeth, hogy megváltak David Ellefson basszusgitárostól, és azóta számos pletyka kering arról, hogy ki is lesz az utódja. Többek között Jason Newsted neve is felmerült, aki éppen 20 éve hagyta ott a Metallicát.

A találgatásnak akár még valóságalapja is lehet, hiszen Jason 2013 augusztusában Torontóban előadta a Megadeth legénységével a Metallica klasszikusát, a Phantom Lord-ot. Ráadásul mivel Dave Mustaine és Jason Newsted országos cimbik voltak, ezért Mustaine 2014-ben meghívta Jason-t, hogy a Newsted zenekarával szerepeljen a Megadeth ausztráliai koncertkörútján. Aztán az már más kérdés, hogy a Newsted a Megadeth kérésére végül mégsem léphetett fel, hanem helyettük a Whitechapel melegítette be az ausztrál híveket.

Jason Newsted felesége, Nicole egy Instagram-posztban erősítette meg, hogy párja nem lesz a Megadeth bőgőse.

„Sziasztok srácok! Két dolog:

1. Jason nem csatlakozik a Megadethhez. Béke velük. Hallgassatok metalt.”

2. Jasonnek nincs saját oldala a közösségi médiában, nincs TikTok, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, Onlyfans vagy Tinder oldala sem. Ha egy Jason Newsted oldaltól vagy bármely más, magát Jasonnak kiadó oldaltól kaptok üzenetet, tudnotok kell, hogy az nem Jasontől jött, így a saját felelősségetek szerint döntsetek.”