Az egyik legnagyobb szimfonikus power metal banda, az olasz Rhapsody Of Fire 2011 nyarán baráti körülmények között történt kettészakadása óta az Alex Staropoli és Fabio Lione vezette RoF 2013-ban kiadta a Dark Wings of Steel című lemezt, amit idén januárban az Into The Legend névre keresztelt album követett. Talán sokakat meg is lepett Fabio Lione énekes szeptemberi bejelentése, mely szerint 21 év után távozik a csapat éléről. Jövőre azonban egy búcsúturné erejéig újra összeáll a klasszikus Rhapsody, azaz csak majdnem klasszikus. A zenekar így lép majd színpadra: Fabio Lione énekes, Luca Turilli gitáros, Dominique Leurquin gitáros, Patrice Guers basszer és Alex Holzwarth dobos. Tehát jól látható, hogy Alex Staropoli billentyűs nem vesz részt a bulikon, pedig 1995-ben ő is alapító tag volt. Ennek ellenére a turnéval meg akarják ünnepelni az első Rhasody album (Legendary Tales, 1997) 20 éves jubileumát. A zenekar egy az egyben eljátssza majd az 1998-as Symphony Of Enchanted Lands nagylemezt, ami mellett további klasszikusokat is műsorra tűznek – és mivel búcsúturnéról van szó, többet ebben a speciális leosztásban biztosan nem lehet majd látni őket együtt a színpadon.

Fabio Lione 1995-ben lett az akkor még Rhapsody néven ismert csapat frontembere, nem sokkal az Eternal Glory demó elkészítése után. A zenekar klasszikus debütáló albuma, a Legendary Tales már vele készült el 1997-ben. Öröksége 11 stúdióalbumot és megszámlálhatatlan mennyiségű koncertet számlál az olasz szimfó-metal banda színeiben. Luca Turilli gitáros és Fabio Lione útjai a Rhapsody baráti körülmények között lezajlott 2011-es kettéoszlásakor váltak el egymástól, Turilli azóta Patrice-szal és Dominique-kal zenélt a Luca Turilli’s Rhapsodyban.

A búcsúturnétól függetlenül Alex Staropoli billentyűs tovább viszi a Rhapsody Of Fire nevet, november elején pedig az olasz származású Giacomo Voli személyében be is jelentette Fabio Lione utódját. Voli Olaszországban elsősorban a The Voice tévés tehetségkutató második, 2014-es szériájából ismert, ahol második helyet szerzett.