Idén júniusban jelent meg a salgótarjáni As Karma Brings bemutatkozó EP-je, a Tyrant Of Time. Az 5 számos anyag egy hazai szinten kiemelkedően erős deathcore/death metal/slam egyveleggel ostromolta a hallójáratainkat. Az öttagú csapat azóta az EP zárótételére leforgatta fennállása második klipjét is:

Az As Karma Brings 2013 februárjában alakult Budapesten, Asbóth Attila (dobok), Mihalik Dávid (gitár), Sándor Henrik (gitár) és Tari Bálint (basszusgitár/ének) tagokkal. Néhány hónapra rá csatlakozott hozzájuk Ürmössy Barnabás (basszus posztra), így már öten folytatták a zenélést. A korai dalokra még a metalcore/deathcore zenei hatások voltak jellemzők, későbbiekben azonban a melodikus vonásokat elhagyva, kiegészülve újabb extrém metal stílus elemekkel alakult ki a jelenlegi zenei koncepció.

2013 decemberében adták ki az első demófelvételüket Karma Brings címmel, s nagyjából ezzel egy időben kezdtek el koncertezni is – eleinte Salgótarjánban és Budapesten, később az ország többi részén is. Az ezt követő esztendő aktív próbatermi munkával és koncertezéssel telt. Majd úgy érezték, hogy eljött az idő egy komolyabb minőségű felvétel elkészítéséhez, amit a No Silence stúdióban sikerült megalkotni Simon István (Simi) segítségével. Ez volt a Trist single, amelyhez egy videóanyagot is készítettek. A klipet a Paradoxon stúdió legénységével forgatták, Jakubovics Gergő vezetésével.

Ezt követően tagcsere következett be: Atit váltotta Sirkó Martin (Scage). A következő időszakban szerepeltek a Talentométer tehetségkutatón, ahol bejutottak a döntőbe, s ott fellépési lehetőséget nyertek a Rockmaraton fesztiválra (07/12). Szerepeltek továbbá az Éter fesztiválon is 2016-ban, ahol különdíjat kaptak.

A Trist single után elhatározták, hogy elkészítenek egy nagyobb lélegzetvételű hanganyagot, amit határon innen és túl is hallgathatnak a death metal/deathcore/slam szerelmesei. Az EP munkálatai kb. 7-8 hónapot vettek igénybe, a címe Tyrant Of Time lett és idén júniusban jelent meg.

{vembed Y=https://www.youtube.com/watch?v=qGi2TwLr6Bo&index=1&list=PLx8bfQaj58O9JvSuKHdy2s_ESl4S2Adcq}