64 éves korában elhunyt a Red Hot Chili Peppers egykori gitárosa, Jack Sherman. A hírt a zenekar tette közzé a Twitteren. Jack Sherman 27 évesen, 1983 decemberében csatlakozott a Chili Peppers-höz, az alapítótag Hillel Slovak helyét vette át akkor, így a legelső, 1984-es lemezükön is ő játszott, majd a második albumhoz, az 1985-es Freaky Styley-hoz is számos témát írt. Sőt, az első amerikai turnén is részt vett a zenekarral. Hillel Slovak aztán 1985 elején visszatért a zenekarba, így Jack Sherman kikerült a bandából. Ám ezzel nem szakadt meg az együttműködős, a gitáros az 1988-as Mother Milk lemez Higher Ground és Good Time Boys dalaiban is háttérvokálozott.

Amikor 2012-ben a Red Hot Chili Peppers bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, Sherman Dave Navarróval együtt ebből kimaradt. Akkoriban úgy nyilatkozott erről, hogy korábbi zenésztársai megsértették. A gitáros akkor azt mondta, “nagyon fájdalmas” volt, hogy mellőzték, miközben a zenekar kezdeteinél viszontagságos körülmények között állta a sarat, és kitartott a csapat mellett. Bár ő maga azt nyilatkozta, “nem állítom, hogy nagyon sokat tettem hozzá a zenekarhoz”, Andy Gill, az első album producere (és a Gang Of Four gitárosa) szerint nagymértékben neki köszönhető a csapat jellegzetes funkgitáros hangzásának kialakítása, Anthony Kiedis pedig azt is elismerte, hogy egy évig a felszínen tartotta a zenekart, és nélküle valószínűleg nem lett volna folytatás.

Kirúgását követően session zenészként játszott Bob Dylannel, George Clintonnal, Tonio K-vel és Bill Maddennel. A halál oka ismeretlen.

Nyugodjék békében!

https://youtu.be/KvR86EwYNGU