The Getaway címmel, június 17-én a Warner kiadó gondozásában jelenik meg a Red Hot Chili Peppers új albuma, amelyhez május 5-én debütált a digitális terjesztőknél a Dark Necessities című első kislemezdal. Az album producere Danger Mouse volt, a keverést pedig Nigel Godrich végezte. Minden idők egyik legsikeresebb rockcsapata eddig egyszer játszott Magyarországon, 1996 nyarán, a Kisstadionban, idén azonban, közel 20 év után visszatér a csapat Budapestre. A koncert szeptember 1-jén, a Papp László Budapest Sportarénában lesz. A budapesti koncertre május 13-án reggel 9 órától indult a jegyvásárlás www.livenation.hu oldalon keresztül, és most kapaszkodjatok meg: alig egy óra leforgása alatt az összes belépőjegy elkelt, így lesz egy ráadás buli is. Másnap. Szeptember 2-án. Szintén a Budapest Arénában. A korábban bemutatott Dark Necessities és a címadó tétel után most már a We Turn Red is meghallgatható az új lemezről:

Minden koncertjegy ára tartalmazza a The Getaway  album egy példányát is, a jegyvásárlók választhatnak majd a digitális, és a hagyományos, fizikai CD között. A történethez hozzátartozik, hogy a banda május közepén két amerikai koncertet is lemondani kényszerült Anthony Kiedis gyomor-bélhurutja miatt, de a friss információk szerint az énekesnek nem kellett sokáig kórházban maradnia és már sokkal jobban érzi magát.

A Red Hot Chili Peppers a rock történelem egyik legsikeresebb bandája, az énekes Anthony Kiedis, a basszusgitáros Flea, a dobos Chad Smith, és a gitáros Josh Klinghoffer által alkotott négyes több mint 60 millió eladott albummal, köztük 5 multi-platina státuszt elért lemezzel büszkélkedhet, valamint 6 Grammy-díjjal, többek között a Legjobb Album díjával a Stadium Arcadium lemezért, a Legjobb Rock Előadás díjával a Dani California dalért, a Legjobb Rock Dal díjával a Scar Tissue szerzeményükért, és a Legjobb Hard Rock Előadás díjával a Give It Away nótáért. A zenekart 2012 áprilisában a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is beiktatták.

A szeptember 2-i budapesti koncertre a jegyek már kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Limitált számban kiemelt állójegyek is elérhetők a 3 különböző árú ülőjegy és a normál állójegyek mellett.”

További info:
www.redhotchilipeppers.com 
www.livenation.hu
www.ticketpro.hu

Red Hot Chili Peppers – The Getaway
(Június 17 – Warner Bros)

01. The Getaway
02. Dark Necessities
03. We Turn Red
04. The Longest Wave
05. Goodbye Angels
06. Sick Love
07. Go Robot
08. Feasting On The Flowers
09. Detroit
10. This Ticonderoga
11. Encore
12. The Hunter
13. Dreams Of A Samurai