Egy 2015-ös Facebook-poszt szerint, a Rammstein hét év után újra összeállt, és nekilátott az új lemeze munkálatainak. „Rammstein: back on!” – mindössze ennyit írt ki 2015. október 7-én a Facebookra a Rammstein, illetve egy fotót is mellékeltek, amin jól kivehető volt, hogy a bandából többen is a cuccaikat lövik be egy szobában, vagyis úgy tűnt, hosszas szünet után végre ismét a tettek mezejére lépett a világ egyik legnépszerűbb rockzenekara. Az esetleges új Rammstein dalok keletkezéséről azóta sincs információnk (kivéve a tavalyi bulikon már előadott Ramm 4 című friss szerzeményt), az viszont már biztos, hogy 2017 májusától Európa-turnéra indul a banda. Az eddig már biztos dátumokat és helyszíneket lentebb találod. Előbb azonban kijön egy koncert DVD-jük, a Paris. A DVD anyagát a Rammstein ‘Made In Germany’ elnevezésű turnéján, 2012 március 6-án és 7-én rögzítették Párizsban, a Palais Omnisports-ban. A koncertfelvételt a híres svéd filmkészítő, Jonas Åkerlund (Metallica, Satyricon, The Prodigy, Madonna, stb.) rendezte. A koncertfilmet először mozikban mutatják be, március 23-án, és lesz magyarországi premier is, a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Jonas Akerlund koncertfilmje, a Rammstein: Paris a világhírű német rockbanda 2012 márciusában adott két párizsi koncertjén készült. A Bercey Arénában rendezett fellépésen harminc kamerával forgattak, s nemcsak az előadás alatt, de a főpróbán is dolgoztak, hogy minél tökéletesebb közeli felvételek készülhessenek. A utómunkák sokáig, majdnem négy évig tartottak, a végeredmény pedig egy rendkívül igényes darab, amely radikálisan új módon közelít az érzelmek és az izgalmak képi megjelenítéséhez, és amely életszerűen adja vissza a különleges világú Rammstein-koncert valódi élményét. Az alkotást a 2016-os Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be először. Magyországon csak az Uránia Nemzeti Filmszínház vetíti. 

A film sötét és látványos tündérmese – írják az alkotók. A Rammstein új magasságokba emelte a rockzene színpadi megjelenését hangzásával és látványvilágával, amely minden érzékünkre hat. Előadásaikat bátran nevezhetjük technikai bűvészmutatványnak. Ugyanakkor a német banda tradicionális történelmi és kulturális elemeket is felhasznál produkcióiban. Az izzadt, kormos, gót göncökben, Grand Guignol figuraként megjelenő Rammstein-tagok bőséggel használtak pirotechnikai effekteket a párizsi koncerten is. Már a zene megszólalása előtt lüktető gőzfelhőbe borult a színpad, a Wollt Ihr das Bett In Flammen sehen című dal alatt tűzlabdák szökkentek az ég felé a gitárokból, miközben az énekes, Till Lindemann malomvitorla szerűen forgó karjaiból is lángok csaptak ki, sőt szájából és orrából is füst szivárgott, ahogy énekelt. A Du hast című dal közben pedig tűzbumerángokat lőtt a közönség fölé.

A minden érzékre ható koncertélményt filmen megragadni majdnem lehetetlen vállalkozás, de Jonas Akerlundnask sikerül. Filmjét nézve olykor azt érezzük, a kamera hetedik bandatagként van jelen a színpadon. A Rammstein: Paris valódi vizuális ínyencség, amely joggal versenyezhet minden idők legjobb koncertfilmjének címéért is. 

Jonas Akerlund többszörös Grammy-díjas svéd rendező. Forgatott már dokumentumfilmet a Roxette-ről, Beyonce-tól, Paul McCartney-ról, Madonnáról, és számos világsztárnak készített videoklipeket. A rendező magyar kötődése, hogy egy ideig dobolt a Bathory nevű svéd extrém metál zenekarban, amely Báthory Erzsébetről  vette nevét.

BAND MEMBERS
Paul Landers – Guitar
Till Lindemann – Vocals
Christian Lorenz – Keyboard
Richard Z. Kruspe – Guitar
Oliver Riedel – Bass
Christoph Schneider – Drums

TRACK LIST
SONNE
WOLLT IHR DAS BETT IN FLAMMEN SEHEN
KEINE LUST
ASCHE ZU ASCHE
FEUER FREI!
MUTTER
MEIN TEIL
DU RIECHST SO GUT
DU HAST
BÜCK DICH
MANN GEGEN MANN
OHNE DICH
MEIN HERZ BRENNT
ENGEL
PUSSY
FRÜHLING IN PARIS

Jegyár: 2.500 Ft

Rammstein Európa-turné 2017

05/20 – Kopavavogur Korinn, Iceland
05/25 – Horsens State Prison, Denmark
05/28 – Prague Eden Arena, Czech Republic
05/29 – Prague Eden Arena, Czech Republic
06/02-06/04 – Rock am Ring, Germany
06/02- 06/04 – Rock im Park, Germany
06/09 – Rockfest/Vehkala Park, Vantaa, Finland
06/11 – Tallinn Rockfest, Estonia
06/16 – Graspop Metal Meeting, Belgium
07/05-07/08 – Resurrection Fest, Viveiro, Spain
07/11 – Festival de Nimes, France

A banda eddigi utolsó stúdióalbuma, a Liebe Ist Für Alle Da 2009-ben került a boltokba. A Jacob Hellner és a Rammstein tagjai által producelt CD anyagát az észak-kaliforniai Sonoma Mountain Stúdióban rögzítették. Az album a megjelenés első hetében több mint 22,000 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a 200-as Billboard-lista 13. helyén végzett. Ezt megelőzően az 1998-as Sehnsucht hozta a legnagyobb sikereket a zenekar számára (ez a korong a Billboard 45. helyén debütált).