Meet Your God On A Dirty Bus” címmel jelent meg az áprilisi HammerWorld magazin CD mellékleteként a ‘90-es évek sludge/doom metal, stoner/southern rock vonalán figyelemreméltóan otthonosan mozgó Raksha Bandhan 9 számos bemutatkozó nagylemeze. A sötét hangulatú, intenzív korong a zenekar elmondása alapján “kilenc komor mondanivalójú dal a hétköznapi gonoszságról, és arról, hogy az ember istent játszik, de csak ördög marad”. A lemez dalai erőteljes riffekkel, ritmusokkal és kórusokkal a Corrosion Of Conformity, az Alice In Chains, a Biohazard és a Down rajongótáborának lesz igazán kedvező hallgatnivaló, de aki Type O Negative hangzása mentén keresgél, az sem fog csalódni.

A lemez teljesen végighallgatható már online felületeken, a HammerWorld magazinnal együtt – amiben amúgy interjút is olvashatsz velük – pedig megtalálható a hipermarketekben, a benzinkutakon vagy az újságárusoknál!

Raksha Bandhan: Human Torch (Hivatalos szöveges videó)
Saját szavaikkal a dalról:

“A szöveg arról a vietnámi buddhista szerzetesről (Thích Quảng Đức) szól, aki 1963-ban a rendszer elleni tiltakozásul nyilvánosan felgyújtotta magát, ebből is fakad a dalcím, mint „emberi fáklya”. Egyébként a Rage Against The Machine 1992-es bemutatkozó nagylemezborítón éppen ez a szerzetes látható égés közben.

Talán ez a dal hajaz zeneileg leginkább a Raksha Bandhan elődzenekarának tekinthető Sunwharf grunge-osabb világára. Az ének végig dallamos, a gitárok pedig tele vannak Soundgarden és Monster Magnet hatású témákkal. A dal végén hallható tekerős gitárszóló spontán módon született meg hajnal 3. óra körül a Sounday Stúdióban, mondhatni kiszakadt a kézből, Vasti (Vastag Gábor – hangmérnök, producer) pedig érezte, hogy nem szabad kikapcsolni a felvétel gombot!”

Raksha Bandhan zenekar háromnegyedét a korábbi Sunwharf zenekar tagjai alkotják (Szabó Tamás – gitár; Sára Norbert – dobok, Cserdi Imre – basszusgitár), hozzájuk csatlakozott Kelemen Ádám, mint énekes-frontember 2019-ben. A Sunwharf zeneileg viszonylag hasonló zenei terepen (stoner/grunge) mozgott, a zenekarban Tadeusz Rieckmann énekelt (korábban Dalriada, most Tyr dobos), valamint a zenekar utolsó éveiben Erdélyi Péter gitározott (ma Salvus-gitáros, Archaic-gitáros/énekes). 

Raksha Bandhan: Meet Your God On A Dirty Bus
2021. // H-Music Hungary
01. Welcome to Jonestown
02. Cafeteria Use
03. Torii Bloody Torii
04. Human Torch
05. Jacob’s Ladder
06. Daughter of Ganga
07. Comrade X
08. Dawn
09. New I Am