Elkészült az Exodikon első nagylemeze! A kilenc tételes ”Árnyam útján” album zenészei a hazai extrém metalos közösségnek közel sem ismeretlen arcok, a Christian Epidemic (és Cryptic Remains) gitáros Borhidi Gábor Bálint és az Epidemicet szintén megjárt Pósfai József gitáros-énekes mellett Hekele Attila (Elanor, Isatha) dobos és Pósfai Ferenc (Cryptic Remains) gitáros alkotják a zenekart.
Az album a H-Music gondozásában lát majd napvilágot, első körben pedig a HammerWorld magazin májusi számának CD mellékleteként fog megjelenni. Az új albumot záró, “Az elmúlás kútja” című dalhoz a szöveges videót a lemezborítóért is felelős Száraz Bence készítette.

Exodikon: Az elmúlás kútja (Hivatalos szöveges videó)
Pósfai József gitáros-énekes: “A szövegben a nihilizmus, keserűség, és a tehetetlen düh kivetülései fedezhetőek fel. Az univerzum bezár minket egy időburokba, amit nem lehet áttörni, és a legvégén csak az üresség vár minket. Tehát miért higgyünk bármiben, beleértve magunkat is? A létezés ösztöne ettől függetlenül továbbra is reménysugárként pislákol, és ugyan szkepszissel párosul, de vár, és egy újabbat merít magából az elmúlás kútján. 

Ahogy a szöveg, úgy a zene is erre a kettősségre épül fel, sodró riffelés és hirtelen megállások váltják egymást, elhalkulással zárva a számot és a lemezt is egyben, nyitva hagyva ezt a végtelen küzdelmet. ”

A death/black metal banda még 2004 szeptemberében alakult, eddig viszont egy demót (“Indulattól irányítva” – 2007) és egy EP-t (“Végtelenbe zárva” – 2011) adtak ki. 

Az EP kiadását követő turnéidőszakot követően egy hosszabb passzív periódus következett. Végül egy évvel ezelőtt jutottak arra a döntésre, hogy az elmúlt 10 év árnyakkal övezett útját lezárják, és elszánják magukat az első nagylemezük felvételére. Nem volt tökéletes az időzítés, hiszen épp egy évvel ezelőtt köszöntött be a jelenlegi bekorlátozott élethelyzet. Ez új kihívást jelentett, és lassította a folyamatot, de végül a viszontagságos időket átvészelve sikerült végleges formába önteni a lemezt. 

“A felvételekben több stúdió is a közreműködött. Az ének felvétel és a gitár reamp a Bresaola Studios Budapest-ben történt Nóniusz Gábor segítségével. A dob, basszus, mix és master munkálatok pedig a No Silence Studiosban zajlottak, Simon István vezetésével. Köszönjük szépen mindkettőjüknek a munkát! A borító Száraz Bence munkája, aki az album hangulatát és gondolatvilágát hűen tükröző monokróm színvilágú alkotást nyújtott át számunkra és ezért hatalmas köszönet illeti! A dalok szövegvilágában nincs összefüggő koncepció, az egyedüli kapcsolat közöttük, hogy mindegyik az emberi elme sötét oldalainak kivetüléseit önti valamilyen formába.” – tette hozzá József.

Exodikon:
Pósfai József – gitár, ének
Borhidi Gábor Dávid – basszusgitár, ének
Pósfai Ferenc – gitár
Hekele Attila – dob

Exodikon: Árnyam útján
2021. – H-Music
01. Introverzió
02. Árnyam útján
03. Önpusztító látomás
04. Oximoron
05. Öntudatlan
06. Kiürülve
07. Az univerzum tükre
08. Tudatfeletti
09. Az elmúlás kútja