The Verdict címmel holnap jelenik meg a seattle-i Queensrÿche új albuma, a harmadik a sorban, amelyen már Geoff Tate utódja, Todd La Torre énekel. A zenekar ismét Chris „Zeuss” Harris (Rob Zombie, Iced Earth, Hatebreed) producerrel készítette el a lemezt, akárcsak közvetlen elődjét, a 2015-ös Condition Hüman albumot. A stúdiós munkálatok a washingtoni Lynwood-ban (Uberbeatz), a Massachusetts-beli Wilbraham-ben (Planet-Z) és Seattle-ben (Watershed Studio) zajlottak. Márciustól indul az észak-amerikai turnéjuk a Fates Warninggal, a nyitóbanda a The Cringe lesz. A csapat július 27-én a FEZEN-en is fellép. Ismerkedj meg a lemez harmadik előzetes dalával, a klippel kísért Blood Of The Levant dallal. A nótához készült klipet David Brodsky és Allison Woest (MyGoodEye Music Visuals) rendezte, mégpedig a szíriai háború tematikája köré.

Az utóbbi két évben a Queensrÿche eredeti dobosa, Scott Rockenfield nem turnézott a csapattal, hogy a 2017 elején született fiával tölthesse az idejét. A turnékon az ex-Kamelot dobos, Casey Grillo játszott helyette, az új lemez dalaiban pedig Todd La Torre nem csupán énekel, hanem ő is dobolta fel a dalokat Scott Rockenfield helyett. Todd La Torre énekes 13 éves kora óta aktívan dobol is. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy a koncerteken továbbra is a turnékon kisegítő Casey Grillo segítségét veszik-e majd igénybe, vagy valaki másét. Elképzelhető, hogy minderre csak a megjelenés környékén derül majd fény.

Az amerikaiak digipak CD-t, az európaiak csak normáltokosat kapnak, viszont az európai verziónak lesz egy limitált 2 CD-s box változata, melyhez egy különlegességekkel teli bónuszlemez is jár, valamint hűtőmágnes, sörnyitó és felvarró is lesz a csomagban. A bónuszdalok közül kettő 2018-as akusztikus átdolgozás, három felvétel a Condition Hüman session alatt készült, de ezek közül csak egy jelent meg a limitált kiadás bónuszdalaként, a négy koncertfelvételen pedig Todd La Torre egyik legelső szereplését hallhatjuk a zenekarral 2012-ből. Ezek már megjelentek korábban, de csak a 2013-as album limitált kiadásán, illetve japán bónuszdalaként.

A bakelitgyűjtők a Century Media webshopjában black, clear, transparent red és transparent petrol green színekben szerezhetik be kedvencüket.

A banda eddigi legutolsó albuma, a 2015-ös Condition Hüman a megjelenés első hetében több mint 14 ezer példányban kelt el az USA-ban, a lemez ezzel a hivatalos Billboard-lista 27. helyén végzett (egyben ötödik lett a Top Rock Albums listán). Globális szinten mindeddig több mint 100 ezer példányt adtak el a lemezből.

Queensrÿche – The Verdict
(Március 01 – Century Media)

01. Blood Of The Levant
02. Man The Machine
03. Light-years
04. Inside Out
05. Propaganda Fashion
06. Dark Reverie
07. Bent
08. Inner Unrest
09. Launder The Conscience
10. Portrait