A legutóbbi EXISTING UNREAL lemezt követően, közel 8 év szünet után újult erővel jelentkezik a SLYTRACT és már itt is van a miskolci extrém metal brigád harmadik albumát felvezető videoklip a SON című dalhoz, amit KNAPP OSZKÁR (WRONG SIDE, GRIZZLY, EX-INSANE) vendégszereplése tesz még brutálisabbá.

A zenekar felállása is megújult, a magját alkotó MELEGH B. GÁBOR és GALÁNTAY TAMÁS páros mellett már CZEGLÉDI GYULA is teljesértékű tagként szerepel, a basszusgitáros szerepét pedig immáron az a BENCZE MÁRTON tölti be, akit a CONAN’S FIRST DATE és az ABSENT DISTANCE soraiból ismerhetünk.

Az új album a zenekar munkásságának méltó folytatásaként fogja hozni a srácokra jellemző gyorsaságot, brutalitást, és dallamokat, de számos olyan elemmel bővült, amelyeknek eddig nyoma sem volt a korábbi anyagokon. Erre garancia MICK KENNEY (ANAAL NATHRAKH) producer neve, aki korábban olyan bandákkal dolgozott, mint a CARNIFEX, BLEEDING THROUGH vagy a MOTIONLESS IN WHITE, illetve további neves vendégzenészek szereplése is borítékolható.

 
A zenekar nevére keresztelt “SLYTRACT” című nagylemez áprilisban jelenik meg a METAL.HU gondozásában, de márciustól már előrendelhető lesz a shop-ban. GÁBORék azt ígérik: “Rengeteg meglepetést tartogatnak a dalok, mindannyian feszegettük a határainkat, és hangulatban egy nagyon sötét, de mégis emelkedett atmoszférára lehet számítani, amit sokszor a végletek jellemeznek” – hogy ez mit is jelent valójában, hamarosan kiderül, de a most megjelent klip, és a korábbi teljesítményük alapján biztosan nem fogunk csalódni. Márciusban újabb dallal és friss információkkal jelentkezik a csapat!