2019. október 5-én a Facebook oldalán jelentette be a dán Pretty Maids, hogy az 55 esztendős Ronnie Atkins énekesnél tüdőrákot diagnosztizáltak, a kezelések miatt pedig minden koncertjüket lemondták. Legalább 33 sugárkezelést és négy kemoterápiát követően idén februárban rákmentessé nyilvánították. Azóta azonban sajnos megváltozott a helyzet, Ronnie Atkins tegnap a közösségi médiában jelentette be, hogy a rákja visszatért. Atkins négyes stádiumú tüdőrákban szenved, ami gyakorlatilag gyógyíthatatlan.

„Fájdalmaim voltak, ezért húsvét előtt ismét elmentem egy vizsgálatra, ami után közölték velem: szétterjedt a szervezetemben a rák, és a négyes stádiumban van. Ez általában azt jelenti: gyógyíthatatlan. Két út áll előttem. Vagy beülök egy sarokba és sajnálom magam (amit egy ideig meg is tettem), vagy megpróbálom folytatni az életemet, és teszem, amihez a legjobban értek. Az utóbbit választottam. A családom és az igaz barátaim nagyszerű támogatásával úgy döntöttem, tovább írom a dalokat és készítem a felvételeket, főleg, hogy számos ötlet van még bennem. Szóval, az utóbbi hónapokban, kisebb-nagyobb megszakításokkal, ezt csináltam. Ez végeredményben azt jelenti, hogy a közeljövőben új zenék érkeznek tőlem, de erről bővebben majd egy kicsit később.

A fentiekkel együtt azt kell mondjam, hogy mostanság, illetve az utóbbi időben jól érzem magam. Még mindig kapom a kezeléseket, főleg immunterápiát. Vannak fájdalmaim és egyéb következményekkel is foglalkoznom kell, mentális értelemben is vannak jó és rossz napjaim. De érzem, hogy jó kezekben vagyok, ami az orvosokat és a stábot illeti, szóval összességében jó a hangulatom. Ez van – nem tudok rajta változtatni, tehát megpróbálom a legtöbbet kihozni a helyzetből.”