Phil Campbell még a Motörhead mellett indította útjára családi vállalkozását, akkor még Phil Campbell’s All Starr Band néven koncertezett a csapat. 2016 novemberében a zenekar már Phil Campbell And The Bastard Sons néven adta ki bemutatkozó EP-jét. Phil-en kívül a Campbell család három másik férfitagja alkotja a hangszeres szekciót (Todd – gitár, Tyla – basszusgitár és Dane – dob), az énekes posztot a szintén wales-i Neil Starr töltötte be. Lemmy halála óta a családi hobbizenélés véresen komollyá vált, a csapat első nagylemeze, a The Age Of Absurdity 2018-ban jelent meg.

A fiaival közös Phil Campbell And The Bastard Sons nagylemeze, a The Age Of Absurdity után egy hagyományos szólómunkával jelentkezett a Motörhead volt gitárosa. Phil Campbell. A legendás Motörhead gitáros első szólóalbuma 2019. október 25-én Old Lions Still Roars címmel jelent meg.

És, hogy Phil Campbell továbbra sem ül a babérjain, We’re The Bastards címmel november 13-án jelenik meg a Phil Campbell And The Bastard Sons második nagylemeze, melyről a Son Of A Gun nóta megfilmesítésre került.

Phil Campbell And The Bastard Sons – We’re The Bastards
(November 13 – Nuclear Blast)

01. We’re The Bastards
02. Son Of A Gun
03. Promises Are Poison
04. Born To Roam
05. Animals
06. Bite My Tongue
07. Desert Song
08. Keep Your Jacket On
09. Lie To Me
10. Riding Straight To Hell
11. Hate Machine
12. Destroyed
13. Waves

Digipack bónuszdalok:
14. Big Mouth (Live)
15. Freak Show (Live)
16. Dark Days (Live)
17. Rock’n’Roll (Live)