Agg címmel december 6-án jelent meg a debreceni Perihelion negyedik albuma, a 2017-es Örvény lemez folytatása. A lemez az erkölcsi és a fizikai világ hanyatlásának rémképeiből született meg, mely egyszerre barátságtalan és mégis furcsa módon vigasztaló, sötét hangok, érzelmek és érzések egységét alkotja. Az avantgárd, atmoszférikus post-black vonalas csapat lemezbemutató koncertje december 20-án lesz a Dürer Kertben a pozvakowski társaságában.Egy Nap fele néz című, igen jól sikerült EP-vel még 2014-ben debütált új nevén az egykori Neokhrome-ból átalakult Perihelion. A 2001 óta  működő debreceni Neokhrome zenekarról Peter D. Maniak énekes 2007-es kilépése óta sokáig nem lehetett hallani, annak, ellenére hogy a banda a 2000-es évek első évtizedében számottevő tagja volt a honi extrém metál színtérnek. A csapat még Neochrome néven death/black metal műfajban tevékenykedett, az apró névváltoztatás után pedig átállt a némileg alternatívabb black metal vonalra. Ezt bizonyítja a 2013. év végén megjelent Perihelion című nagylemezük is, amelynek a Stellar Outcast című dalára klipet is készítettek.

Később azonban bejelentette a zenekar, újabb névváltozás ált be, így az utolsó lemez címéből kiindulva Perihelion néven működik tovább a banda. Az új néven működő csapat első klipje a Nap felé néz című dalhoz készült, a klip rendezője pedig az a Costin Chioreanu, aki olyan zenekarokkal, előadókkal dolgozott együtt, mint az At The Gates, Ihsahn, Darkthrone, Deicide, Ulver, Arcturus, és a Mayhem.

Az avantgárd, atmoszférikus post-black vonalas debreceni banda később sem lankadt, 2015-ben Zeng címmel érkezett a második album, amit 2016 májusában követett a Hold EP (erről ITT írtunk bővebben). A francia Apathia kiadónál dolgozó brigád Örvény címmel 2017. november 10-én adta ki harmadik nagylemezét. Az avantgárd, atmoszférikus post-black vonalas csapat friss lemezét az év albumának választották a 13. HangSúly Zenei Díj szavazáson, a címadó dalhoz pedig egy videoklip is született.Perihelion – Agg
(December 06 – Perihelion)

01. Tavasszal a vadak
02. Rejtek
03. Erdő
04. Parázs
05. Bérc
06. Nyugvó
07. Agg