Második Ep-jükhöz értek a debreceni égrengetők és tovább folytatják a tavalyi Zeng című lemezükön is taposott utat. A játék neve továbbra is atmoszférikus Post-Black metal, amiből úgy érzem, hogy már inkább csak a Post az erőteljesebb. Bár még mindig van egy csipetnyi Black metalos íz is. A rengeteg tagcserén és névváltoztatáson átesett zenekar, a tavalyi Zeng-en teljesedett ki és találta meg a saját hangját. A Hold pedig annak az egyeneságú folytatás.

Három saját dal és egy feldolgozás a tartalma a lemeznek. Ami kicsit soványnak tűnhet de egy EP esetében meg bocsájtható szerintem. Az első dal a Feneketlen lágy dallamokkal indít, majd azzal is folytatódik. Megjegyezném, hogy erre a dalra, egy igencsak hangulatos és profi mozgókép is készült, Porkóláb Norbert rendezésében. Ami egyből szembe tűnik, hogy az agresszív megoldások teljesen háttérbe szorultak. Minden a fület gyönyörködtető dallamoknak és harmóniának lett alárendelve. A szárnyakon még lágyabb, Post-rockosabb hangzással operál. A címadó Hold pedig elszállós hangulatával, már már jazz-es megoldásaival vezet el minket az utolsó dalhoz. Ami nem más mint, David Lynch kultikus sorozatának, a Twin Peaks betétdalának feldolgozása. Az eredetit maga Lynch és Angelo Badalamenti írta. A zenekarnak tökéletesen sikerült elkapni, azt a bizar, sejtelmes hangulatott amit az eredeti dal áraszt magából. Létrehozva így számomra az eddigi legfurcsább dalukat ami hihetetlen módon Twin Peaks-es de egyben Perihelion-os is.

Az egész anyagra a letisztultság jellemző. Egy megfoghatatlan, éteri, sámánisztikus hangulat járja át a lemezt ami a csillagok közé repíti a hallgatót. Nálam a Zeng megjelenés óta rendszeresen pörög és nincs ez másként a Hold-al sem. Lehet dobálózni ilyen meg olyan hatásokkal de egy valamit szerintem senki se tagadhat, hogy a Perihelion, a jelenlegi hazai színtér, egyik legérdekesebb zenekara. A francia Apathia Records-nak hála, akik felkarolták őket, már külföldön és nagy elismerésnek örvendenek. Akik ismerik őket, azoknak tökéletes éhség csillapító a következő nagylemezig, akik pedig nem nekik tökéletes kezdés az ismerkedéshez.