Tavaly jelent meg a dallamos metalcore vonalon az utóbbi években rendesen felfutott kaliforniai Of Mice & Men korszakhatárt jelentő Defy albuma, hiszen a csapat ezen már az egészségügyi okok miatt távozott Austin Carlile énekes nélkül, Aaron Pauley basszer frontemberré előléptetése mellett dolgozott. A Josh Wilbur producerrel elkészült folytatás szeptember 27-én jelenik meg a Rise Recordsnál Earth And Sky címmel. A Josh Wilbur producerrel készült hatodik lemez legfrissebb előzeteseként most itt a klippel kísért Taste Of Regret dal.

2016 szilveszterének napján a Twitter fiókján jelentette be Austin Carlile énekes, hogy kilép az Of Mice & Men zenekarból. A 29 éves zenész egészségügyi okokból kényszerült távozni a dallamos metalcore vonalon mozgó kaliforniai bandából. Az éneklés és a zenekarral járó életmód ugyanis végzetes következményekkel járhat számára. A frontember Marfan szindrómában szenved, aminek következtében előfordult, hogy koncert közben összeomlott a tüdeje, a klinikai halál állapotába került órákra, legutóbb pedig idén októberben félbe kellett szakítaniuk európai turnéjukat, miután Austin egészségi állapota kritikusra fordult a megterhelés nyomán. A banda nehéz szívvel, de elfogadta Austin döntését, bár Carlile később zenei nézeteltéréseket is emlegetett távozásának okaként.

A Marfan-szindróma autoszomális domináns öröklődésű betegség, melynek legjellegzetesebb tünetei a vázrendszeri eltérések, ám mégis a betegek életére a súlyos szív- és érrendszeri elváltozások jelentik a legnagyobb veszélyt. Kialakulásáért az esetek 90 százalékában a fibrillin-1 (FBN-1) nevű, kötőszöveti rostokat kódoló gén mutációja miatt fellépő haploid elégtelenség felelős. A fennmaradó 10 százalék a transzformáló növekedési faktor béta (TGF-béta) receptorát kódoló mutáció miatt jön létre. Gyakorisága 1:10000 és 1:30000 közötti. Ezek alapján Magyarországon ma hozzávetőlegesen 1000-2000 ember érintett ebben a tünetegyüttesben.

Of Mice & Men – Earth And Sky
(Szeptember 27 – Rise Records)

01. Gravedancer
02. As We Suffocate
03. Taste Of Regret
04. Mushroom Cloud
05. Pieces
06. Deceiver/Deceived
07. Earth & Sky
08. The Mountain
09. Meltdown
10. Linger
11. How To Survive