2016 februárjában kerül kiadásra az Oaken zenekar első nagylemeze ‘King Beast’ címmel, az Alerta Antifascista Records gondozásában. Ennek apropóján készült egy trailer a Chariot of Black Moth jóvoltából valamint egy, a stúdiómunkálatokat bemutató videó, amit amit a zenekar készített. A King Beast bakelit megjelenést tervek szerint egy limitált kazetta kiadvány fogja követni. 

 

Oaken ‘King Beast’ Album 

ARVE Error: Wrapper ID could not be build, please report this bug.

Az Oaken 2012-ben alakult különböző screamo/crust/hardcore zenekarokból azzal a céllal, hogy némileg szokatlan hangszereléssel és lendülettel egy olyan sötét atmoszférát teremtsen, melyet őszinte megszólalás és sodrás jellemez. A monumentális hangzásvilág és kegyetlen hardcore riffek mellett hátborzongató dallamok és lendületes előadásmód kíséri a koncerteket. A kiábrándult szövegvilág zabolátlan hangszerkezeléssel és dühös vokálokkal párosul, egységes koncepcióvá alakítva a zenekar kísérletezős felfogását.
oakenband 20160210
A zenekar 2012-es fennállása óta számos hazai koncertet és három Európa turnét tudhat maga mögött, melynek keretében többek között megfordultak Németországban, Hollandiában, Franciaországban, Svájcban és Belgiumban.

ARVE Error: Wrapper ID could not be build, please report this bug.

Kiadványok:
2012- Split CD with Wolf Shaped Clouds
2013- 4-way split 12” with Locktender, Coma Regalia, Wounded Knee
2013- Short, Raw and Ugly Compilation
2014- Split 12” with Marnost
2016- King Beast 12”

Bandcamp: IDE KATTINTVA! 
Facebook: ITT! 
Kapcsolat: oakenpunk@gmail.com