Ma este a Barba Negra Music Clubban kerül megrendezésre a Moby Dick 35 éves születésnapi koncertje, amelyen a hazai thrash metal élő legendája az 1991-ben kiadott második albumának – Kegyetlen évek – a 25 éves jubileumát is megünnepli. A Moby Dick előtt a győri punk trió Aurora, az ózdi thrasher Remorse, valamint a modern, súlyos metalt játszó Words Of Blood melegíti be a közönséget.

A Fehér Bálna vendégeként Szendrey Zsolt énekes (Action, Sex Action, Zorall), Sancho dobos (Rómeó Vérzik), és Szijártó Zsolt gitáros (Kárpátia) is színpadra lép, valamint a zenekar a korábbi tagjait is meghívta egy közös zenélésre, így Rozsonits Tamás, Giczi Kurt, Jancsó Miklós, és Hoffer Péter is tiszteletét teszi ezen az estén.

Menetrend:
18.00 – kapunyitás
18.15 – Words Of Blood
19.00 – Remorse
20.15 – Aurora
22.00 – Moby Dick


A koncert Facebook oldala

További jó hír, hogy soproni thrasherek emellett ismét felveszik talán legklasszikusabb alapművüket, az 1991-es Kegyetlen évek albumot is. A legkedveltebb Moby Dick album 25 éves évfordulója alkalmából a Schmiedl Tamás (ének, gitár), Mentes Norbert (gitár), Gőbl Gábor (basszusgitár), Budai Béla (dob) felállású zenekar a Kegyetlen évek újrakiadásán dolgozik, jelenleg is stúdiózik a csapat. Mivel a korong újra kiadását a mai napig sem sikerült tető alá hozni, ezért úgy döntött a zenekar, hogy újból felveszi az 1991-es nagylemez dalait. Az album így egyszerre lesz régi és új! Egy klasszikus lemez 2017-es változata, új köntösben, modernebb hangzással. A tervek szerint még idén kezükbe foghatnák a rajongók ezt a kiadványt.

A banda szintén klasszikusnak számító 1990-es Ugass kutya! lemezéről ITT olvashattok bővebben, míg a 2014-es Földi Pokol albumot ITT találjátok.