Még november közepén jelentette be a Moby Dick, hogy Hoffer Péter dobos 23 év után távozik a csapatból, most azonban újra teljes a felállás. Hofi utódja Budai Béla lett, akit leginkább a Leander Risingból lehetett ismerni. A döntés talán nem is meglepő, hiszen a kiváló dobos többször is helyettesítette Hofit a bandában az utóbbi időszakban. Íme a Moby Dick hivatalos közleménye:

„Hofi távozását mindannyian sajnáljuk, de az élet nem állhat meg, a Moby Dick történetének folytatódnia kell! Együttesünk 2016-ban még mindig csak harmincöt éves, tehát ismét jubilálunk. Nem vagyunk oda ezekért az évfordulókért, de nyilván nem kell szégyenkeznünk sem miatta. Visszatérve a legfontosabb kérdésre, ezúton meg kívánunk nyugtatni minden Moby Dick-rajongót: továbbra is szuper jó dobossal zúzunk szerte a Kárpát-medencében, ezért közhírré tesszük, hogy a Leander Risingban edződött zenészkollégával, Budai Bélával megyünk tovább. Béla mellet több dolog szól. Ebből kiemelten a legfontosabb: Béla fantasztikus dobos, láthatóan élvezi, amit csinál. Mostantól már velünk! Béla, üdvözlünk a Moby Dick fedélzetén!”

Az új felállás, egyben az idei év utolsó Moby Dick-bulija Győrben lesz december 26-án, az ETO Park II. Emeleti Rendezvénytermében, ahol a Moby Dick mellett fellép az Aurora, a Story és az Elysium. A 2016-os év egy nagyszabású Barba Negra-fellépéssel indul január 15-én, az Ørdøg és a Vesztegzár társaságában.

A győri program menetrendje:

18.00 – kapunyitás
19.00 – Elysium Rock & Roll Band
20.00 – Story
21.00 – Aurora
22.45 – Moby Dick