A gitáros csodagyerek, Michael Schenker pályafutását a Scorpionsban és a UFO-ban kezdte, mielőtt megalakította saját zenekarát, a Michael Schenker Groupot. 2018 nyarán egy különleges fellépéssel ünnepelte a zenekara jubileumát. A koncerteken Michael Schenker Fest néven lépett fel korábbi zenésztársaival a német gitáros. Csatlakozott hozzá 3 volt MSG-énekes, akik meghatározóak voltak pályája kiteljesülésében. Gary Barden, az MSG eredeti énekese, az ex-Rainbow dalnok Graham Bonnet – akivel az Assault Attack lemezt vette fel, de színpadon csupán a 2018-as japán turné állomásain álltak először együtt -, és Robin McAuley, aki az MSG amerikai manifesztációjának volt részese 1986 és 1992 között.

Főhősünk annyira belelkesedett, hogy a három énekessel közösen hozta ki új nagylemezét. A Nuclear Blast által Resurrection címmel 2018. március 2-án megjelent Michael Schenker Fest lemezen még Doogie White (Michael Schenker’s Temple Of Rock, ex-Rainbow stb.) is énekel. Vendégként pedig felbukkan a Metallica gitárosa, Kirk Hammett, továbbá Wayne Findlay gitáros/billentyűs (MSG) és az anyag producere is, Michael Voss-Schoen énekes/gitáros (Mad Max). Ezt a lemezt 2019-ben követte a Revelation album.

Az ex-Scorpions, UFO gitáros új albuma azonban már ismét a klasszikus Michael Schenker Group név alatt jelenik meg január 29-én. Az Immortal címet viselő lemezen is illusztris szereplőgárda gyűlt össze: Ralf Scheepers (Primal Fear) mellett olyan énekesek szerepelnek a lemezen, mint Ronnie Romero (Lords Of Black, Vandenberg, Rainbow stb.), Michael Voss (Mad Max, Wolfpakk stb.) és Joe Lynn Turner (ex-Deep Purple, ex-Rainbow). Billentyűs hangszereken Steve Mann játszik, basszusgitáron Barry Sparks (ex-Dokken, ex-Malmsteen stb.), dobosként pedig Bodo Schopf, Simon Philipps (ex-Toto) és Brian Tichy (ex-Whitesnake) is segítette a munkát, de az egyik dalban Derek Sherinian (Black Country Communion, Sons Of Apollo, ex-Dream Theater) is billentyűzik. Az Immortal lemez záró tétele az első Scorpions albumon (Lonesome Crow, 1972) megjelent In Search Of The Peace Of Mind dal egy új verziója négy énekessel: Ronnie Romero, Gary Barden, Doogie White, Robin McAuley. Ezzel a lemezzel Michael Schenker zenészkarrierjének ötvenedik évfordulójának is emléket állít.
A Scorpions és a UFO korábbi gitárosa, Michael Schenker a Bloodstream rádiónak adott interjút, amelyben arról beszélt, hogy a 80-as években szinte mindenki őt utánozta, de azt is megemlítette, hogy nélküle és a hozzá hasonló karakterek nélkül a rock and roll már rég nem lenne divat, sőt, az egyik legnagyobb kiadó, a Nuclear Blast sem létezne. 

Én sosem követtem a trendeket, hanem mindig is inkább diktáltam a divatot.  A 80-as években rengetegen másolták a stílusomat és ezzel csak ártottak nekem, mert sokan már azelőtt megunták a játékomat, hogy egyáltalán hallottak volna engem. Nagyon fiatalon rájöttem, hogy elég kreatív vagyok és érdemes önmagamnak lennem. Ezt a döntést egyébként bárki meghozhatná, de sokan inkább meglovagolnak egy már bejáratott trendet és a biztos sikert és gazdagságot választják az önkifejezés helyett. Nekem mindig is az utóbbi volt fontos, és biztos vagyok benne, hogy nélkülem és a hozzám hasonlók nélkül – nyilván vannak még egy páran – már rég nem lenne divat a rock and roll, sőt, meg is halt volna. Markus Staiger, a Nuclear Blast főnöke egyszer azt mondta, hogy ha én nem vagyok, a kiadó sem lenne, azt pedig ausztrál riporterektől hallottam, hogy nélkülem nem alakult volna ki a thrash metal, a death metal és a többi alműfaj. Az ilyesmi mindig meglep, mert nem olvasok cikkeket és kritikákat. Egyszerűen csak élvezem, hogy zenélhetek.Michael Schenker Group – Immortal
(Január 29 – Nuclear Blast)

01. Drilled To Kill (Ralf Scheepers)
02. Don’t Die On Me Now (Joe Lynn Turner)
03. Knight Of The Dead (Ronnie Romero)
04. After The Rain (Michael Voss)
05. Devil’s Daughter (Ralf Scheepers)
06. Sail The Darkness (Ronnie Romero)
07. The Queen Of Thorns And Roses (Michael Voss)
08. Come On Over (Ronnie Romero)
09. Sangria Morte (Joe Lynn Turner)
10. In Search Of Peace Of Mind (Scorpions – Ronnie Romero, Gary Barden, Doogie White, Robin McAuley)