A gitáros csodagyerek, Michael Schenker pályafutását a Scorpionsban és a UFO-ban kezdte, mielőtt megalakította saját zenekarát, a Michael Schenker Groupot. Tavaly nyáron egy különleges fellépéssel ünnepelte a zeneka jubileumát. A koncerteken Michael Schenker Fest néven lépett fel korábbi zenésztársaival a német gitáros. Csatlakozott hozzá 3 volt MSG-énekes, akik meghatározóak voltak pályája kiteljesülésében. Gary Barden, az MSG eredeti énekese, az ex-Rainbow dalnok Graham Bonnet – akivel az Assault Attack lemezt vette fel, de színpadon csupán a tavalyi japán turné állomásain álltak először együtt -, és Robin McAuley, aki az MSG amerikai manifesztációjának volt részese 1986 és 1992 között. A már említett japán buli Michael Schenker Fest Live címmel pedig 2017. március 24-én kiadásra került. A Tokióban tavaly augusztusban felvett különleges koncert dupla CD, 2CD+DVD, LP, DVD, Blu-ray és digitális formátumokban jelent meg.

Főhősünk annyira belelkesedett, hogy a három énekessel közösen hozza ki új nagylemezét. A Nuclear Blast által Resurrection címmel 2018. március 2-án megjelenő Michael Schenker Fest lemezen még Doogie White (Michael Schenker’s Temple Of Rock, ex-Rainbow stb.) is énekel majd. Vendégként pedig felbukkan a Metallica gitárosa, Kirk Hammett, továbbá Wayne Findlay gitáros/billentyűs (MSG) és az anyag producere is, Michael Voss-Schoen énekes/gitáros (Mad Max). Schenkert pedig Steve Mann gitáros-billentyűs, Ted McKenna dobos és Chris Glen basszusgitáros kíséri majd, akik a Michael Schenker Fest élő fellépésein is jelen voltak. A Warrior című első előzetes, klipes dallal máris megismerkedhetsz. Ez az egyike a lemezen szereplő két dalnak, amelyben mind a négy ikonikus hang megszólal. A Warrior című klipes dal után most megérkezett a lemez első előzetese.

A Resurrection album megjelenését követően a Michael Schenker Fest részt vesz egy észak-amerikai turnén, aminek során mind a négy énekes elkíséri a virtuózt. Ezen a körúton Michaels korábbi dalai és az új szerzemények is elhangzanak majd.

Michael Schenker Fest – Resurrection
(Március 2 – Nuclear Blast)

CD
01. Heart And Soul
02. Warrior
03. Take Me To The Church
04. Night Moods
05. The Girl With The Stars In Her Eyes
06. Everest
07. Messin’ Around
08. Time Knows When It´s Time
09. Anchors Away
10. Salvation
11. Livin‘ A Life Worth Livin‘
12. The Last Supper

DVD
01. Warrior (videoklip)
02. Michael Schenker Fest (dokumentumfilm)
03. Michael Schenker Fest (interjú)
04. Michael Schenker Fest @ Loudpark 2017 (koncert)