A gitáros csodagyerek, Michael Schenker pályafutását a Scorpionsban és a UFO-ban kezdte, mielőtt megalakította saját zenekarát, a Michael Schenker Groupot. Tavaly nyáron egy különleges fellépéssel ünnepelte a zenekara jubileumát. A koncerteken Michael Schenker Fest néven lépett fel korábbi zenésztársaival a német gitáros. Csatlakozott hozzá 3 volt MSG-énekes, akik meghatározóak voltak pályája kiteljesülésében. Gary Barden, az MSG eredeti énekese, az ex-Rainbow dalnok Graham Bonnet – akivel az Assault Attack lemezt vette fel, de színpadon csupán a tavalyi japán turné állomásain álltak először együtt -, és Robin McAuley, aki az MSG amerikai manifesztációjának volt részese 1986 és 1992 között. A már említett japán buli Michael Schenker Fest Live címmel pedig 2017. március 24-én kiadásra került. A Tokióban tavaly augusztusban felvett különleges koncert dupla CD, 2CD+DVD, LP, DVD, Blu-ray és digitális formátumokban jelent meg.

Főhősünk annyira belelkesedett, hogy a három énekessel közösen hozta ki új nagylemezét. A Nuclear Blast által Resurrection címmel 2018. március 2-án megjelent Michael Schenker Fest lemezen még Doogie White (Michael Schenker’s Temple Of Rock, ex-Rainbow stb.) is énekel. Vendégként pedig felbukkan a Metallica gitárosa, Kirk Hammett, továbbá Wayne Findlay gitáros/billentyűs (MSG) és az anyag producere is, Michael Voss-Schoen énekes/gitáros (Mad Max).

Ami az élő fellépéseket illeti, szeptemberben jelentették be, hogy Graham Bonnet gerincét meg kell operálni idegbecsípődés miatt, így a 2020-as Európa-turnét kihagyja. De már megtalálták utódját a legutolsó lemezen is szereplő Ronnie Romero személyében. A minap újabb európai turnédátumokat jelentett be a Michael Schenker Fest legénysége. A korábbi 4 angol időponton felül újabb 4 koncertet adnak az öreg kontinensen, igaz, még mindig elég messze tőlünk: Hollandia, Svájc, Spanyolország az első befutók, de szerintünk lesznek még további bejelentések is, a német nyelvterületet biztos nem hagyja ki a gitáros (bár lehet, hogy a második ütemet őszre hagyja, mint legutóbb is). A Michael Schenker Fest európai turnéjának felállása a következő lesz tehát:

Michael Schenker – gitár, Gary Barden, Robin McAuley, Doogie White, Ronnie Romero – ének, Chris Glen – basszusgitár, Steve Mann – gitár, billentyűs hangszerek és Bodo Schopf – dob.

Az már múlt hónapban kiderült, hogy az angolok különleges párosításnak örülhetnek, hiszen a Motörhead egykori gitárosa, Phil Campbell és fiai (Phil Campbell and the Bastard Sons) lépnek fel a Michael Schenker Fest előtt.

A jelenleg lekötött dátumok:

április 16. Wolverhampton, KK’s Steel Mill       
április 17. Newcastle, O2 City Hall        
április 18. Leeds, O2 Academy   
április 19. London, O2 Shepherd’s Bush Empire
április 21. Zoetermeer, Boerderij Cultuurpodium
április 23. Pratteln, Konzertfabrik Z7
április 25. Barcelona, RazzMatazz 1
április 26. Madrid, La Riviera