Az idei Metal Halloween két napig 14 zenekart kínál, melyből 6 lemezbemutató koncerttel készül. Ezúttal a budapesti TRIP hajó ad helyszínt a hétvégére, október 26-27-én. A rendezvény a hazai metál színtér jeles képviselőinek és feltörekvő, friss formációinak is egyaránt fellépési lehetőséget biztosít. Az underground valamennyi műfaját felsorakoztatja a hardcoretól az alternatív metálon és metalcoreon át a goth metalig. A halloweeni hangulatot a fellépő zenekarok kifejezetten a rendezvény tematikájára kialakított színpadképe garantálja, a közönséget pedig nyereményjátékokkal buzdítják a beöltözésre.

 

Fellépők 

PÉNTEK

 • OVER MY DAWN (Szolnok, Rad/Core)

RAD/CORE magyar nyelven, Szolnokról. A metalcore zenekarként induló csapat a 2010-es megalakulás óta egyre sötétebb, elvontabb hangulatú, deathcore-ba hajló dalokat írt és a kezdetektől aktívan koncertezett. 2015-ben szinte az egész zenekar lecserélődött a két alapító tag, Evi és Firka kivételével, így a stílusban is egy éles váltás következett be: lehangolt, dögös riffek, rap és scream egyvelege egy kis vidéki suttyósággal fűszerezve, illetve dallamos refrének jellemzik a műfajt, amit jobb híján RAD/CORE-nak neveztek el. A csapat 8 év alatt 13 kiadványt, 5 klipet és 6 szövegvideót hozott ki és csaknem 100 koncertet adott.

 

Facebook: https://www.facebook.com/overmydawn
Instagram: https://www.instagram.com/overmydawn

 

 • DREAMGRAVE (Szeged, Progresszív Metál)

A DREAMGRAVE egy független szegedi progresszív metál zenekar. Zenei világuk a hagyományos progresszív, valamint szimfonikus és neoklasszikus metal eklektikus házassága, melyet erős énekszekció koronáz meg, női szoprán, tiszta férfi ének és hörgés együttes alkalmazásával. A zenéjük számos egymástól távoli világot bejár kezdve a sötét OPETH-i extremitással, a PARADISE LOST-os gótikán át a HAKEN-i játékosságig. A 2012 őszén újraindított zenekar 2014-ben jött ki világszinten is komoly szakmai elismerést szerzett ‘Presentiment’ című nagylemezével, mely két hétig vezette a Bandcamp bestseller listáit, valamint számos magazin év albumai közé választotta. Az album digipack kiadását már a rajongóktól befolyt támogatásokból finanszírozták. Három évvel később, 2017 végén visszatértek ‘Monuments’ című lemezükkel, mely újabb evolúciós lépcsőfoka a korábbi progresszív iránynak. A zenekar célja, hogy egy valódi, előremutató, stílusbeli korlátokat nem ismerő, a zenei céljait művészeti szinten képviselő entitássá váljon és új zenei világokat nyisson a nagyközönség számára.

 

Facebook: https://www.facebook.com/dreamgrave/
Instagram: https://www.instagram.com/dreamgraveofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/user/dreamgraveofficial

 

 • ANN MY GUARD (Budapest, Doll Metal) / LEMEZBEMUTATÓ

 

A Baumann Anna által 2007-ben Békéscsabán alapított Ann My Guard a harmadik nagylemezének, a MOIRA bemutatójával készül a Metal Halloweenre. A több mint 10 éves pályafutásuk alatt nemzetközi sikereknek örvendtek mind a szakmai médiában, mind az Európai turnéjukon.

 

Facebook: https://www.facebook.com/annmyguard/
Youtube: https://www.youtube.com/user/AnnMyGuard

 

 • ESPERFALL (Budapest, Metal)

 

 

Az Esperfall egy budapesti metal zenekar, mely a műfaj különböző elemeit összegyúrva igyekszik építkezni. Megtalálhatók melodeath, power, neo-klasszikus, néhol szimfonikus elemek. A zenekar 2016-os megalakulását követően kezdte kidolgozni a számait, melyeknek első iterációja a 2018-as Leap of Faith EP lett. A brigád az északi metál istenségek által inspirálva lépett a modern hangzással és old school riffekkel kikövezett útra, hogy küldetését teljesítve ismét magasra emelje a powermetal zászlaját és helyreállítsa a műfaj megérdemelt státuszát a világban. A zene mellett nagy hangsúlyt fektetnek a mondanivalóra is, az emberi érzelmi szféra minden húrját igyekszik megpengetni. A dalszövegek valós témákat, küzdelmeket dolgoznak fel, szigorú riffekkel alátámasztva. A zenekar stíluson belüli egyedisége a férfi és a női tiszta ének és hörgés váltogatásával még inkább előtérbe kerül. A bemutatkozó koncert szeptember végén került megrendezésre az Analog Music Hall-ban. A sikeres koncert után a zenekar már a jövő évre kilátásba helyezett nagylemez munkálatait kezdte el. Előtte viszont elkészül egy újabb, két számot tartalmazó kislemez is, amelyhez már videoklip is készül majd.

Facebook: http://bit.ly/esperfallfa
Youtube: http://bit.ly/esperfallyu
Spotify: http://bit.ly/esperfallsp
Deezer: http://bit.ly/esperfallde
iTunes: http://bit.ly/esperfallit

 

 • FALL FROM EVEREST (CZ) (Prága, Post-Hardcore)

 

 

 

 • HEEDLESS ELEGANCE (Budapest, Metal) / LEMEZBEMUTATÓ

 

 

A Heedless Elegance egy 5 tagú Budapesti Metal zenekar, mely a kettősség motívumát próbálja

megjeleníteni, mind zenéjében, mind nevében, és színpadi megjelenésében. A zenekar 2015-ben alakult, majd első 3 számos kislemezét, ami az “Into Nothing” címet kapta, 2017 decemberében adta ki, mely Szűcs Szabolcs (TrashHill Studios) munkájához kötődik. Sikeresen elkészült egy videoklip is az év végén az EP “Alone” című számához, mely Kratochwill Ferenc rendezésében valósult meg. A zenekar első 9 számos nagylemezének felvétele folyamatban van, aminek keverése Gerő András Péter (The Tumor Called Marla/eMOTIV aRTS) nevéhez fűződik. A megjelenő dalokat Makai László (Apey & the Pea) dobolta fel, és emelett Bokodi Bálint (Lost Continent) vendég énekel az egyik új számban. A lemezről már elérhető az első szám, “There Is No If” néven, ami egy kiváló barát, ki az első vizuális anyagot komponálta, Kratochwill Ferenc munkája. A rendezésben, vágásban és megvalósításban az új dobos, Almássy Mátyás, remek munkájával járult hozzá. A zenekar debütáló koncertje 2018 szeptemberében, egy teltházas előadásban zajlott le a Budapesti ROBOT klubban.

Facebook: https://www.facebook.com/heedless.elegance
Instagram: https://www.instagram.com/heedlesselegance
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCJc7CBQEV75-AIWdQl4UuJw

 

 

 • CONTINOOM (Budapest, Electronic Rock)

 

Schrott Péter neve a magyar zenei életben sokak számára ismerősen cseng. A Tűzmadár zenekar énekese a rock és metál rajongók előtt már régóta ismert, míg a tv nézők a Voice tehetségkutató “rock hangjaként” találkozhattak vele. A Continoom 2014-ben született meg, és még a nyáron debütált Enlighten című dalával és első videóklipjével. A Continoom első nagylemezének megjelentetését 2019 elejére tervezik, ami a korábbi single-ket és az új szerzeményeket is magába foglalja. A lemez mellett a zenekar új videoklipek forgatására, hazai koncertekre és egy európai turnéra is készül. 3 év alatt 7 videóklipet jelentettek meg. A Continoom hetedik videoklipje egy teljesen új számmal, a Who We Are-ral együtt jelent meg 2017 februárjában. A Continoom 2014-ben született meg, és még a nyáron debütált Enlighten című dalával és első videóklipjével.

 

Facebook: https://www.facebook.com/continoom
Instagram: https://www.instagram.com/continoom
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC1GRb_KKDnfSVI4w27sMuHw

 

 

SZOMBAT

 

 • 58 (Budapest, Fusion Metal)

 

Az  58 zenekar 2017 nyarának közepén, júliusban alakult Vitéz Júlia, (basszusgitár, ének) Hegyes Dániel (gitár, vokál) és Dósa-Bugner Botond (dob) közermuködésével. A zenekarból ketten (Boti és Juli) már elotte próbálkoztak más zenekarokkal, projektekkel, de a többi tag hozáállása miatt nem sikerült rendes formációt alakítani, míg nem jött Dani akivel szinte az első próbán megtalálták a közös hangot. Elkezdodött a szám írós fázis, mert nem nagyon szerettek volna feldolgozásokat játszani más zenekaroktól és november végére sikerült összeállítaniuk egy olyan setlistet amiben 2 feldolgozáson kívül csak sajátok dalokkal álltakk színpadra az S8 Underground Clubban. Azóta számos helyen fellépett már a fiatal power trio, mint pld.: Dürer Kert, KVLT, Abaliget Progcamp stb. A közelmúltban szerzőileg kiadott White EP-jük Cserny Kálmán “Bogi” (Origo) és Gerő András Péter (eMOTIV, aRTS, The Tumor Called Marla) segítségével került felvételre és keverésre. Az anyag elejétől a végéig bemutatja milyen stílusban mozog a zenekar a maga kiforratlan és még kisérletező jellegével. A nagylemez már iródik és előreláthatóan 2019 szeptemberére a számok már felvételre készen fognak állni.

 

Facebook: https://www.facebook.com/fifty8band/ 
Instagram: https://www.instagram.com/58bandbudapest/

 

 • The Tumor Called Marla (Budapest, Modern Metal)

A The Tumor Called Marla egy budapesti elektro-metál szextett, mely szándékai szerint egy kimért, modern metal gerincre épülő, elektronikus elemekkel fűszerezett műfajt hivatott megteremteni, egy izgalmas, elvont atmoszférába csomagolva. A zenekar 2014 év eleji megalakulását követően 2015-ben készítette el első 7 tételes EP-jét Trance címmel, mely az amerikai Imminence Records disztribúciója alatt látott napvilágot az ismert online felületeken november 27-én, fekete pénteken. Az album kiemelkedően jó kritikákat kapott a kapcsolódó zenei médiában itthon és külföldön egyaránt. 2018 júliusában az Hammer Music Kft., Edge Records gondozásában megjelent első, tízszámos nagylemezük, amit Limbo City névre kereszteltek. Az elmúlt két évben a sikeres lemezbemutató koncertsorozatuk keretein belül a zenekarnak lehetősége volt többek közt a Leander Rising és kétszer a Jinjer (UA) vendégeként is játszani, valamint 2015-ben az országban először csináltak 360 fokos VR videoklipet a metál műfajban, melyet a Basement Tapes című dalukra forgattak a Keleti Blokkban. A zenekar elsődleges céljai közé jelenleg a közelgő lemezbemutató turné sikeres lebonyolítása, valamint a nagylemez minél szélesebb körökben való terjesztése. Az album a HammerWorld Magazin júliusi-augusztusi számának mellékleteként, valamint októbertől pedig a Media Marktban is kapható. A hozzákapcsolódó első dalhoz, a Distanceshez, február elsején jelent meg az zenekar első nagyköltségvetésű videóklipje. Ez a komplex audiovizuális koncepció élőben afféle interaktív színházként működik az izgalmas, egyedi vizualizációival, mely azonnal a zenekar egyik legfontosabb védjegyévé vált. Ezeket az előadásokat a formáció igyekszik kevesebb, de megfelelő technikai körülményeket teremtő fellépéseken prezentálni, érezhetően egyre növekvő közönség előtt. Jelenleg első közös turnéjukat játsszák a No Last Page zenekarral.

 

Facebook: https://www.facebook.com/thetumorcalledmarla
Instagram: https://www.instagram.com/thetumorcalledmarla_
Youtube: https://www.youtube.com/c/TheTumorCalledMarla

 

 • DYSTOPIA (Szeged, Alternative Metal)

 

A Dystopia története egészen 2003 forró nyarára nyúlik vissza. A kezdeti szárnypróbálgatások után a felállás először 2005-ben stabilizálódott, majd 2007-ben jelent meg az első lemez Incompetence Drive címmel. A korai anyagon már hallhatóak voltak a Dystopia tipikus stílusjegyei, az intenzív, mégis dallamos metál, amiben érezhetően ott van a tagok progresszív, southern, helyenként metalcore vagy akár aréna rock kedvenceinek hatása. Szövegvilágukban keverednek a személyes és filozofikus témák, sok esetben a kritikus hangvétel ellenére is pozitív kapaszkodót nyújtva a hallgatónak. 2014 áprilisában látott napvilágot a Way to Unfolcímű lemezük, olyan hazai előadók vendégszereplésével, mint Vörös Attila, Köteles Leander, Takács “Jozzy” József és Tóth Gergő. Az album számos hazai és külföldi webzine toplistáján szerepelt és jelölték a Hang-Súly díjra is “Legjobb Stúdióprodukció” kategóriában. 2015-ben jelentkeztek egy videóval az akkor már széleskörben ismert Sting feldolgozásukra, az Englishman in New York-ra. Az évek alatt a zenekar számos fontos tehetségkutatón ért el komoly eredményt (ABC 2008, Metalchamp 2009), és rengeteg koncertet adtak mind itthon (Subscribe/Road turné 2009, Leander Rising/Rómeó Vérzik turné 2012, stb…), mind külföldön (2015-ös spanyol turné az Ann my Guard-al), 2011-ben még a Voivod előtt is szerencséjük volt játszani a Budapesti Club 202-ben. 2016-ban a Wacken Metal Battle Hungary győzteseként képviselték hazánkat a világ legnagyobb metálfesztiválján. 2018 március végén a Dystopia új klippel jelentkezett. A Purge Yourself a zenekar harmadik lemezének előfutára volt, mely Building Bridges cimmel jelent meg a július-augusztusi Hammer World mellékleteként.

Facebook: https://www.facebook.com/dystopiahungary
Instagram: https://www.instagram.com/dystopia_hungary
Youtube: https://www.youtube.com/user/dystopiahungary

 

 • DOWN FOR WHATEVER (Budapest, Metalcore)

 A Down for Whatever (rövidítve DFW) egy 2015-ben, Budapesten alakult modern metal / metalcore zenekar. Zenéjükön első sorban a Nu-metal, a post-hardcore, és a metalcore stílusjegyei érződnek. A korai számaik egyértelműen a dallamos hardcore együtteseket idézik, de későbbi kiadványaikon már több stílus is keveredik, és a modern elektronikus zenei irányzatok befolyása is erősen érződik. Általánosan jellemzőek a Down for Whatever zenéjére a tördelt, breakdown-szerű riffek, az erős, sötét, személyesebb hangvételű vagy társadalomkritikus szövegek, melyek több szólamú (sokszor kórusként is funkcináló), női vokálokkal kiegészített énekkel hallhatóak, helyenként scream betétekkel megerősítve a dalok mondanivalóját. A zenekar első “White Light” c. albuma 2017 májusában jelent meg, melyet Császár Róbert (gitár), Zsoldos Dávid (dob) és Diószegi Kiki (ének) írtak meg és rögzítettek, majd a felvételek után csatlakozott a bandához Czink Zsombor (basszusgitár). Korábban olyan zenekarokkal játszottak (osztották meg a színpadot), mint például az Eskimo Callboy, We Came as Romans, Ignite, AWS, USEME, Subscribe… A zenekar 2018 őszén elindul első 9 állomásos európai turnéjára.

Facebook: https://www.facebook.com/downforwhateverband
Instagram:  https://www.instagram.com/downforwhateverband
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCpMRKL18iALDYm53nbn07yw

 

 • WALL OF SLEEP (Bécs/Budapest, Doom Metal)

 A Wall Of Sleep 2001-ben alakult a legendás MOOD zenekar utódjaként. A kezdeti doom / stoner világot folyamatosan szélesítették 2002-es első EP-jük óta, és 2017 legelején, a progresszív vonalról érkező Bátky ‘BZ’ Zoltán énekes (After Crying, Stonehenge, Wendigo, stb.) csatlakozásával egy olyan egyedi stílusvilágot alakítottak ki, amelyben a doomos hagyományok mellett hard rock és klasszikus metal elemek ugyanúgy színesítik az összképet, mint a helyenként felbukkanó pszichedelikus és progresszív elemek. A zenekar új albuma “The Road Through The Never” címmel jelenik meg 2018. október 26-án a Nail Records gondozásában. A lemez megjelenésének másnapján máris bemutatják az új dalokat (természetesen a régi klasszikusok mellett) a budapesti TRIP színpadán, a Metal Halloween 2018 fesztivál keretében. Ezután november 3-án a soproni Hangárban és a bécsi Weberknechtben is megszórják a közönséget.

Facebook: https://www.facebook.com/wallofsleep

 

 • DIVIDED (Budapest, Electronic Rock)

 2014-ben alakult dallamos modern metal zenekar vagyunk. Stílusunkban ötvözünk rengeteg hatást, végeredményképp egy fogós, slágeres szintézisét adva a 80-as évek hard rock/heavy metaljától és szintipopjától a 90-es évek északi metalzenéin és indusztriális színterén át a mai kor elektronikus hangzásaiig. A végletekig mai megszólalású dalokkal a cél, hogy első hallgatásra megfogjanak, és ha egyszer meghallod a hangunkat, többé ne eresszen el. 

 

Facebook: https://www.facebook.com/pg/dividedofficial
Instagram: https://www.instagram.com/dividedband
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCWp2ofSF_7F61ZDxjQuAGtQ

 

 • PLASTIC OCEAN (Sopron, Metalcore)

 A PLASTICOCEAN 2017-ben alakult, majd ebben az évben el is készítették első lemezüket “Wave” címmel. Stílusuk a sok irányzatot ötvöző „New wave metal”. A zenekar törekszik saját hangzás kialakítására, dalaik leginkább a metalcore, hardcore, deathcore és djent jegyeit ötvözi. Meghatározására a SOPRONCORE jelzőt használják, melyet egy kedves barátjuktól kaptak. Koncertjeiken kizárólag saját, angol nyelvű repertoárjukat játsszák. A zenekarnak eddig két videoklipje jelent meg a WHITENOISE pictures rendezésében. A LETMEKNOW című számra egy szöveges videó készült a NO SILENCE STUDIOS-ban, ahol a lemezt is felvették. Az All About You klipjét, pedig saját próbatermükben, Sopronban rögzítették.

Facebook: https://www.facebook.com/pg/plasticoceanofficial
Instagram: https://www.instagram.com/plasticoceanofficial
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCkb2UnTvEBDcOuHqplWmx3A

 

Facebook esemény : https://www.facebook.com/events/1419503164820468/
➽ 2018. OKTÓBER 26-27
➽ METAL HALLOWEEN 2018 ➽ 

➽ HELYSZÍN // VENUE
TRIP Hajó
Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es móló, 1011

➽ JEGYEK // TICKETS
999 Ft ▲ Early Bird
1499 Ft ▲ Elővételben Október 1-től
1999 Ft ▲ Helyszínen

➽ ONLINE JEGYÉRTÉKESÍTÉS:

➽ Jegy.hu: http://www.bit.ly/metalhalloween2k18

➽ JEGYINFORMÁCIÓ // TICKET INFORMATIONS
Felelősséget csak a jegy.hu felületén vásárolt jegyekért tudunk vállalni. // We can only take responsibility for those tickets which were bought at jegy.hu.
▲ A jegyedet ne tedd közzé semmilyen felületen // Please do not post your ticket at any online interface!

➽ KORHATÁR A PROGRAMOKRA // AGE LIMIT
16 éven aluliak csak szülői kísérettel vehetnek részt a koncerten