Megjelent az ősmagyar metalt játszó Maeotis második EP-je. A debreceni zenekar új lemeze egy összefüggő történetet mesél el a magyar történelemben kalandozó hadjáratokként elhíresült események legendás hadvezéréről, Vérbulcsúról, kinek személye – jelentősége ellenére – talán még kevéssé ismert a jelen kor embere számára. A hanganyag második tételéhez egy videó is készült, mely a dal szövegét tartalmazza latin betűs és rovásírásos formában:

„A horka, az államalapítás előtti magyar törzsszövetség harmadik legmagasabb méltósága volt a nagyfejedelem és a gyula után. A szó eredete máig tisztázatlan. Egyes nézetek szerint hadvezéri rang lehetett, emellett a törzsszövetség bírája, élet és halál ura volt, aki hatalmát az égtől származtatta.”

A Vérbulcsú felvételei a Power Source Stúdiban zajlottak, Molnár Bencével, aki vendégzenészként is közreműködik a lemezen. Az új EP-n a metal zenében megszokott hangszereken túl ezúttal pár autentikus népi hangszer is hallható. A borítót, akárcsak az Avarok Gyűrűje anyagunk esetében, most is Mihályfi-Tóth Alex készítette.   

Az EP 600 Ft + postaköltség ellenében megvásárolható a zenekaron keresztül, illetve megrendelhető facebook oldalunkon vagy az alábbi e-mail címen: maeotismetal@gmail.com

A Maeotis tavaly megjelent Avarok Gyűrűje című EP-jéről ITT olvashattok.