Megjelent a groove-os és pszichedelikus elemekkel gazdagított modern rockot játszó Mad Robots “Pareidolia” címre hallgató új lemeze. A legutóbbi “Rat King Racket” album óta öt év telt el, közben a csapat csak a “Behind Everything” akusztikus EP-vel jelentkezett 2018-ban. Az új korong kapható a friss, Ossian borítós április / májusi összevont HammerWorld magazin CD mellékleteként, illetve hallgatható több népszerű online felületen is. A megjelenéshez dalpremier is társul, ezúttal az “illicit ataraxis”-hoz készült szöveges videó. 

Mad Robots – illicit ataraxis (hivatalos szöveges videó)

“Az illicit ataraxis a második dal a lemezen, a peculiar ways-t követi, mely egy rövid és direkt darab. Az illicit át is csapódik a másik végletbe, az egyik leghosszabb szám a lemezen, és igen kalandos darab. Ritmizált, már-már spoken word szövegrengeteggel indul az ének, mely közben egy magába forduló riff készteti jó esetben bólogatásra az embert. A szám nagyon érdekes vonalvezetésű, többször majdnem teljesen leáll, hogy aztán a végén mégis elszabaduljanak az indulatok. A zenei rész alapötlete Pt-től (Mári Péter, énekes) származik, akinek régóta dédelgetett gyermeke volt ez a dal, melyet a zenekar meggyurmázott arra a formára, ahogy a hallgatók találkozhatnak vele a lemezen.”

A korábban Room of the Mad Robots néven zenélő csapat ezelőtt két új dallal jelentkezett a lemezről, a klipes “peculiar ways” után a “tentacles” következett.

Mad Robots – peculiar ways (Hivatalos videoklip)

Mad Robots – tentacles (Hivatalos szöveges videó)

Pareidolia” hallgatás online felületeken

Mad Robots: Pareidolia
2020 // EDGE Records (HMR Music Kft.) // EDGECD305
01. peculiar ways
02. illicit ataraxis
03. aokigahara
04. iris
05. silent water
06. colors)
07. nºs
08. tentacles
09. wildfire