2019 nyarán az akkor még Barba Negra Track-ben adtak nagy sikerű koncertet, 2022. július 4-én a Barba Negrában búcsúzik a magyar közönségtől a Whitesnake. A Deep Purple egykori énekese, valamint a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja, David Coverdale által alapított legendás Whitesnake büszkén jelenti be világkörüli búcsúturnéját. A 2019-es Flesh & Blood stúdiólemezük sikerét követően a banda 65 koncertet adott 30 országban, több mint 750 ezer rajongó előtt. A búcsúturné programja a zenekar 13 stúdióalbumának dalaiból áll majd, a rockzene 40 éves történetének egyik legnagyszerűbb katalógusának legnagyobb nótáiból. A búcsúturné Budapesten is látható lesz, 2022. július 4-én, a Barba Negrában!

A búcsúturné programja a zenekar tizenhárom stúdióalbumának dalaiból áll. A Whitesnake-et 1978-ban hozta létre David Coverdale énekes, miután a Deep Purple – legalábbis időlegesen – felbomlott. A zenekarban azóta is a most 70 éves Coverdale jelenti az állandóságot, mellette az elmúlt negyven évben ötvenen fordultak meg. Tommy Aldrich dobos és Reb Beach gitáros 2002 óta, a gitáros Joel Hoekstra 2014-ben csatlakozott, a billentyűs Michele Luppi egy évvel később. A jövő évi búcsúturnén Dino Jelusick (billentyűs hangszerek/gitár/vokál) is játszani fog. Michael Devin basszusgitáros 2010 óta volt tagja a Whitesnake zenekarnak, számos turné mellett Michael a Forevermore, a The Purple Album és a Flesh & Blood lemezeken is bizonyította tehetségét, de vele kapcsolatban már csak múltidőről beszélhetünk, mert Coverdale épp pár napja jelentette be, hogy Michael Devin basszusgitáros már nem tagja a Whitesnake-nek.

Már meg is van az új basszusgitáros, David Coverdale máris bejelentette, hogy az ír Tanya O’Callaghan érkezik Michael Devin pótlására. Tanya O’Callaghan leginkább bluesos és r’n’b-s vonalon mozgó sessionistaként szerzett nevet a szakmában, de bőven akadnak rockos referenciái is, hiszen dolgozott többek között Maynard James Keenannel, Dee Sniderrel, Nuno Bettencourttel vagy Steven Adlerrel is. Állítólag épp az ex-Guns N’ Roses dobos aktuális csapatával még a 2019-es M3 fesztiválon való fellépésén szúrta ki a basszeros hölgyet Coverdale, akit annyira megfoghatott az élmény, hogy rá két évre le is igazolta.




 Az angliai és európai sikereket már az első néhány album – Trouble (1978), Lovehunter (1979), Ready And Willing (1980), Come An’ Get It (1981) – meghozta, az amerikai áttörés 1984-ben a Slide It In című albummal jött, miután Coverdale megnyerte a zenekarnak a Thin Lizzy egykori gitárosát, John Sykest. Az énekes karrierje azonban veszélybe került, betegsége miatt egy ideig úgy tűnt, fel kell hagynia az énekléssel. Szerencsére nem így történt, és a két év kihagyás után, 1987-ben megjelent Whitesnake című lemez nyolcszoros platinalemez lett. Erről a lemezről számos slágerlistára került a top 10-be dal, köztük a Here I Go Again, az Is This Love, valamint a Still Of The Night.

Coverdale a csapatot félretéve 1993-ban a Led Zeppelin gitárosa, Jimmy Page társaságában készített egy lemezt, de a két zenész együttműködése nem bizonyult tartósnak. Az énekes néhány mérsékelt sikerű szólóalbum után újjáalakította a Whitesnake-et, amely az új évezredben is jelentős sikereket könyvelhet el. Budapesten 2011-ben és 2019-ben léptek fel; az utóbbi koncert, amely a Barba Negra Trackben volt, a 2019-es Flesh & Blood lemezt mutatta be. Ezzel az albummal a csapat hatvanöt koncertet adott harminc országban, több mint 750 ezer rajongó előtt.

A budapesti előadásra jegyek a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon kaphatók. Limitált számban Early Bird jegyek vásárolhatók 14.900 forintért, utána a belépők 16.900 forintba kerülnek majd.