Elhunyt Keith Olsen. A legendás lemezproducer és stúdiós szakember többek között a Foreigner, a Whitesnake, Ozzy Osbourne vagy a Scorpions albumain dolgozott a rockzene csúcskorszakában. A Scorpions hozta nyilvánosságra Keith Olsen halálhírét hétfőn. Egyelőre nem tudni, mi okozta a legendás producer tragédiáját.

Keith Olsen zenészként kezdte a pályafutását Los Angelesben, a 60-as évek közepétől a The Music Machinbe basszusgitárosa volt, producerként pedig a Fleetwood Mac 1975-ös, a zenekar nevét viselő albumának amerikai listavezetését követően vált a rockszakma egyik legkeresettebb stúdiós szakemberévé. Több évtizedes karrierje során ő volt a producere a Foreigner Double Vision lemezének, de Lou Gramm és Vivian Campbell közös csapatának, a Shadow Kingnek kultikus albumát is ő készítette, és a Whitesnake megújulásának számító 1987 és Slip Of The Tongue lemezekért is ő volt a felelős.

Több mint 120 albumon dolgozott producerként, olyan csapatokkal, előadókkal, mint a Foreigner, a Whitesnake, a Scorpions, Pat Benatar, a Kingdom Come, Ozzy Osbourbne, a Europe, a Jethro Tull, Santana, a Journey, Sammy Hagar, a Heart vagy a Magnum. 39 arany-, 24 platina- és 14 többszörös platinalemez fűződik a nevéhez.