November 14-én újra Budapesten lép fel a ’80-as évek amerikai metaljának egyik legismertebb képviselője, a Blackie Lawless frontember által 1982-ben, Los Angeles-ben életre hívott W.A.S.P. A korai időszak asszonygyalázó, bulicentrikus sokkolása után Blackie a ’80-as évek legvégétől megkomolyodott és elkezdett komor hangvételű konceptalbumokban gondolkodni.

Minden idők egyik legjobb heavy metal bandája” – többek között így is szokták emlegetni a W.A.S.P. zenekart, és aki így vélekedik, talán nem is áll olyan távol az igazságtól. A ’80-as évek első fele óta elsőligás fémbrigád, megannyi himnusz megalkotója, október 12-én jelentkezik Babylon című új lemezével. Ehhez kapcsolódóan indul az új Európa-turnéjuk, melynek lesz budapesti állomása is, november 14-én a budapesti Diesel klubban. A tradicionális W.A.S.P.-vonalú új korongot a Demolition Records gondozza, s ahogy az album címe is mutatja, teli lesz Bibliai vonatkozásokkal, apokaliptikus képekkel.

S hogy mire számíthatunk a novemberi bulin? A korai időszakában is páratlanul látványos koncertjeivel feltűnt csapat mára sem vett vissza külsőségekből, így egy sokkoló elemekkel is tarkított előadásban lesz része a W.A.S.P.-tábornak borítékolható, hogy a Dieseles buli is maradandó élményt nyújt majd! Az előzenekar nélküli koncerten a Diesel kapui este hétkor nyílnak meg, a W.A.S.P. pedig 21 órakor lép színpadra.

Az október közepén indult Európa-turnén a csapatot a következő tagok alkotják: Blackie Lawless énekes/gitáros, Doug Blair gitáros, Mike Duda basszer és Mike Dupke dobos

W.A.S.P.

IDŐ: 2009. NOVEMBER 14., SZOMBAT

HELY: DIESEL KLUB

Cím: 1101 Budapest, X. kerület, Népligeti út 2.

Elővételben:
– 3990 Ft – a rock/metal boltokban (Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Rockpark, Solaris, The Lab, Vasmacska Tattoo és Piercing)
– 4990 Ft – a Ticketportal és a Ticketexpress hálózatában: 4990 Ft

A helyszínen: 5490 Ft