Rossz idő esetén is megrendezik június 21-én, hétfőn a Thanks Jimi Fesztivált Budapesten, a Petőfi Csarnokban. Várhatóan több száz gitáros jön össze, hogy együtt előadják Jimi Hendrix örökzöldjét, a Hey Joe-t. Az eseményhez bárki csatlakozhat, akinek van gitárja. Az össznépi zenélést ingyenes koncertek előzik meg, illetve követik.

Második alkalommal rendezik meg Budapesten a nemzetközi szinten is rangos eseménynek számító, ingyenes Thanks Jimi Fesztivált. Június 21-én, a zene ünnepén több száz gitáros jön össze, hogy Magyarország legnagyobb zenekaraként előadják Jimi Hendrix klasszikusát, a Hey Joe-t. A gitározáshoz még bárki csatlakozhat, ha hétfőn délig jelentkezik az eljovokjimi@gmail.com címen. Idén többek közt Póka Egon, Alapi István az Eddából, Lukács Peta a Bikiniből, és Patai Tamás a Republicból is részt vesz az össznépi zenélésben. A fesztiválsorozat ötletgazdája, Leszek Chihonski is ellátogat a rendezvényre, mi több, ő vezényli le a dalt.

Ezen felül az egynapos rendezvényen közel 20 zenekar ad koncertet. Elsőként az értelmi és testi fogyatékos fiatalokból álló Ability Road lép színpadra. Három évbe telt, mire az első feldolgozást összepróbálták, azóta számos magyar slágert megtanultak, és ezeket el is játsszák majd. Fellép még az Üllői Úti Fuck, Sicratman, a Blind Myself, a Watch My Dying, A Tűzkerék xt, a Maszkura és a Tücsökraj és az ef Zámbó Happy Dead Band.
A Thanks Jimi Fesztivált rossz idő esetén is megtartják, eső esetén nem a szabadtéri színpadon, hanem a benti csarnokban lesz a rendezvény.