Egy utolsó világ körüli turnét követően feloszlik a 37 éve töretlenül zúzó Slayer, ezt még idén januárban jelentette be a zenekar. Az 1981-ben Kaliforniában alakult Slayer az utóbbi években sokak szerint már csak régi önmaga árnyéka volt. Jeff Hannemann gitáros betegsége és 2013 májusában bekövetkezett halála, illetve Dave Lombardo dobos pénzügyek miatti távozása után Kerry King gitáros és Tom Araya énekes/basszer maradtak az egyedüli alapító tagok a bandában, és a csapat frontembere, Tom Araya már egy 2016-os interjúban hangoztatta, hogy az egészségi állapota meg a családja miatt nem lát már túl hosszú jövőt a Slayer előtt.

A búcsúturné Észak-Amerikában vette kezdetét májusban, majd ősszel, egy európai koncertkörúttal folytatódott. A turné meghosszabbításában a banda fellép még Dél-Amerikában, Ausztráliában és Japánban is, majd a nyár folyamán visszatérnek Európába. Szerencsére hazánkat sem kerülik el, a budapesti búcsúkoncertre 2019. június 11-én kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.

Egyelőre még nem tudni, hogy ezeken a bulikon, így Budapesten is ott lesz-e a Lamb Of God és az Anthrax, mint a körút eddigi állomásain, de pár 2019-es európai fesztivál névsora alapján, ahol mindhárom banda szerepel, méghozzá azonos napokon, akár még ez is összejöhet. Az viszont szinte biztos, hogy a jövő évi bulikon az Exodusos Gary Holt gitározik majd a zenekarban, noha a hátralévő idei európai fellépéseken egy családi tragédia miatt (Gary Holt édesapja haldokló beteg) Phil Demmel (Machine Head, Vio-Lence) helyettesíti.

A budapesti koncertre jegyek elsőként a regisztrált Live Nation tagok számára lesznek elérhetők december 4-én 10 órától, a teljeskörű jegyértékesítés december 5-én 10 órakor kezdődik a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

A koncert Facebook oldala