Augusztus 7-én Purci Dance Party lesz a Dürer Kertben, ahol az augusztus 9-én elstartoló cseh Brutal Assault fesztivál néhány fellépője csap majd egy bemelegítő bulit. A legendás amerikai death metal brigád Possessed mellett fellép a Macabre, a Jucifer, a Siberian Meat Grinder, a Child Bite és a Syk, hazai részről meg a Liberal Youth, a Crippled Fox és a Skizo. A ma már kultikusnak számító Possessed mindössze két nagylemezt adott ki, az 1985-ös Seven Churches és az 1986-os Beyond The Gates azonban alapvető hatást tett a formálódó death metal mozgalomra, és máig az irányzat alapművei közé tartozik. A bandában ma már csak Jeff Becerra énekes található a régi felállásból, társai Daniel Gonzalez és Claudeous Creamer gitárosok, Robert Cardenas basszer és Emilio Marquez dobos. A Possessed évek óta tervezget egy új lemezt, és elméletileg hamarosan ki is jönnek majd a folytatással.

A koncert Facebook oldala

Több vélekedés is létezik arról, hogy vajon a death metal kifejezés elterjesztéséért ki is felel vagy jobban mondva kinek köszönhető. Az egyik oldal inkább a Chuck Schuldiner nevére esküszik, aki ugye a legendás Death zenekart vezette, míg mások számára a Possessed neve ugrik be elsőként, hiszen ez a legendás kaliforniai csapat 1984-ben a semmiből kihozott egy demót, mely futótűzként kezdett terjedni az akkori színtéren. Mondanom sem kell, hogy a kiadvány címe Death Metal volt. A műfaj megítélésén persze ez a kérdés mit sem változtat, azonban aki kicsit is érdeklődik a műfaj alapjai iránt a fent említett zenekarokkal feltétlen tisztában kell, hogy legyen. A Possessed első felállása 1983 és 1987 között munkálkodott és a hagyatékuk kilencvenkilenc százaléka is ez idő alatt íródott meg. Két nagylemezről van szó leginkább, melyek közül a bemutatkozás, a Seven Churches számít máig korszakalkotó kiadványnak a műfaj rajongói körében. Egy évre rá érkezett is a folytatás a Beyond The Gates képében, majd a Joe Satriani által producerelt The Eyes Of Horror EP-vel voltak kénytelen végleg elbúcsúzni.

Miért? Azért, mert a basszusgitáron is játszó Jeff Becerra csípőtől lefele lebénult, ugyanis saját szerencsétlenségére egy bankrablás kellős közepébe került, amikor is egy golyó eltalálta a gerincét. Saját elmondása szerint csak azért élte túl, mert mikor fejbe akarták lőni, akkor váratlanul a bűnöző fegyvere beragadt. Jeff azóta kerekesszékben él. Lényeg a lényeg, a 2007-ben újra aktivizálódó csapat azóta számos koncertet adott, de új dalokról nem volt hír. Idáig. A Possessed megerősítette, hogy új albumon dolgozik a következő felállással: Jeff Becerra (ének), Emilio Marquez (dobok), Robert Cardenas (basszusgitár), Claudeous Creamer (gitár), Daniel Gonzalez (gitár).