1993-as alapklasszikusa, a River Runs Red történetét folytatta új albumán a transznemű Mina Caputo (aki egykoron Keith Caputo-ként volt ismert) által vezetett brooklyni Life Of Agony. A The Sound Of Scars ehhez passzoló módon szinte napra pontosan huszonhat évvel a debüt után, október 11-én került a boltokba a Napalm gondozásában. Az új anyag producere Sylvia Massy (Tool, Marilyn Manson, System Of A Down stb.) volt, míg a munkálatok az oregoni Studio Divine falai között zajlottak. A hanganyag végleges keverését szintén Massy végezte el.

A csapat idén fellépett a Fezen fesztiválon, 2020. augusztus 4-én pedig visszatérnek Magyarországra, ezúttal azonban már Budapesten, a Dürer Kertben lesz a koncertjük, méghozzá a Static-X társaságában, ahol a néhai frontember, Wayne Static helyét a Dope énekese, Edsel Dope vette át. Mina Caputóék visszatérő vendégnek számítanak Magyarországon, a turné másik főattrakciója, a Static-X azonban még soha nem játszott nálunk.
Az amerikai, egész pontosan New York-i Life Of Agony már szinte hazajár Magyarországra, hiszen 2007-es újáalakulásuk óta jópárszor megfordultak itthon. A River Runs Red című debütlemezzel 1993-ban berobbanó négyes ráadásul The Sounds Of Scars címmel egy igen bitang új lemezt csapott az asztalra idén, úgyhogy a klasszikus LOA-dalok mellett várhatóan ennek a javát is eltolja Mina Caputo a vazallusaival.

Néhány éve szinte biztosnak tűnt, hogy a Static X-nek a frontember Wayne Static halálával annyi, ám ha már a Queen is képes volt Freddie Mercury nélkül igazán remek turnékat nyomni, akkor nyilván az amcsi nu metal-kultzenekar sem kivétel. A Static X a debütáló Wisconsin Death Trip felállásában állt újból össze; Tony Campos,  Koichi Fukuda és Ken Jay mellett pedig a már-már testvérzenekarnak nevezhető Dope frontembere, Edsel Dope áll a színpadon. A zenekar nemcsak pár nosztalgiabulira jött újra össze, hiszen jövő májusra várható az új Static X lemez, Project Regeneration címmel. Ezen ráadásul Wayne Static is hallható lesz, mégpedig a nemrégiben szinte a semmiből előkerült, a frontember halála előtt készült felvételeknek köszönhetően.

1993. október 12-én jelent meg a Life Of Agony ikonikus debüt-albuma, a River Runs Red. A szóban forgó alkotás egy érzelmes koncept-album, aminek története középpontjában egy problémás tinédzser életének legrosszabb időszakát ismerhettük meg. Ezzel a történettel és egyedülálló hangzásvilágú dal-kollekcióval vált a zenekar a modernkori rock-színtér egyik legsikeresebb bandájává.
A koncert Facebook oldala

Jegylink