Január 19. Szombaton újabb Rocközön – Partizánbál bulit, találkozót szervez a kedvenc, és egyetlen Rockadónk a PontFM. Szokásos, hajnalig tartó rockzene, és különböző hangulatfokozó italokon kívül, 2 fellépő is igyekszik emelni a az este fényét, illetve félhomályát. Az esti fellépők egyike a Wendigo akikrõl már irtunk korábban Rocközön.com oldalain, 

wendigo.jpg

A másik pedig a szlovák Castaway zenekar akikről írunk most pár mondatot. A buliban várhatóan, és remélhetlőeg a Rocközön, és a Partizánbál stábja is tiszteletét teszi, sőt várható egy meglepetés vetélkedő is. A belépő, hacsak nem emeltek árat akkor 1000Ft.

A Castaway még 1998 körül alakult, majd hamarosan megjelent az első demójuk. Évek elteltével és zenei gyakorlottságuknak köszönhetően sikerült az első debüt albumukat, az „Over The Drowning Water”-t megvalósítani. Saját kiadójuknál jelentették meg az anyagot, így senki nem szólhatott bele zenei megvalósításukba. Szóval egy aránylag fiatal szlovák formációról van szó.

castaway.jpg

A stílust talán modern-melodikus-heavy metálként lehetne leírni. Az énekes hangja inkább doomba hajló erőteljes orgánum. Megpróbálnak változatos énekdallamokat is kombinálni, elég sok helyen jellemző kórusok bukkannak fel. Szerintem majdnem ez az egyik legnagyobb erőssége az albumnak. A dalok nagy részét lelkes billentyűtémák kísérik végig, mely a gitárjátékukkal egész jól összepasszolnak. Modern elemeket is hallhatunk elvétve, egy-egy eldugott zugban, szinte csak némi háttérkiegészítőként. Szinte majdnem minden tag énekel a zenében, így elég változatos összképet kapunk. Néha egy-két hang azért hagy kivetnivalót. Szinte mindenki megtalálhatja a maga kedves kis részletét, hiszen érzelgős szépség ugyanúgy jelen van, mint a keményebb karcosabb metál. Elég sok jó ötlet sorakozik fel, nekem egy kicsit túl tömör is, mintha mindent egyszerre szeretnének, de még nem megy nekik minden gördülékenyen. Talán kicsit ilyen kísérletezős lemeznek mondhatnám. Mindenesetre érdemes odafigyelni a zenére. Mert a zene és az ének is megállja a helyét.