Ritkán jut el hozzánk nagyszabású dark/goth/rock fesztivál, 2009. október 18-a így egy kivételes dátum, ugyanis az Európát bejáró Into Darkness turné Budapestre is ellátogat! A fellépõk névsora önmagáért beszél: Deathstars, Diary of Dreams, Dope Stars Inc., Lacrimas Profundere (ők a kanadai alteros szintirocker The Birthday Massacre helyére ugrottak be). A magyar színeket pedig a Drugzone képviseli majd a Diesel Club-ban.

Az estét a Drugzone nyitja majd. A Linda Daemon énekesnő vezette dark-goth-electro-rock csapat 2004-ben alakult, és a bulikon előszeretettel használnak teátrális elemeket, érdekes díszleteket, kellékeket, jelmezeket stb. Előbb saját erőből felvettek 2 promó-demót, és elkészítettek két klipet is; majd 2007-ben szerződést írtak alá a Karmatronic kiadóval, ahol 2008-ban megjelent a Digital Screams címet viseló debütáló lemezük. A 2008-as Deathstars bulin is sikerrel szerepeltek az Avalon Klubban. A hazai elektro-induszriál-rock csapat már gőzerővel dolgozik a második nagylemezen, mely várhatóan 2010-ben jelenik majd meg. 21 dal közül fogják majd kiválasztani azokat, melyek felkerülnek a korongra, illetve elkészültek egy feldolgozással is. Egyelőre többet nem árultak el a nótáról, de az októberi buli alkalmával felfedik majd a titkot a közönségnek.

A Dope Stars Inc. sem először jár már hazánkban – tavaly októberben az Avalonban léptek fel -, akkor is a Drugzone társaságában. A 2003-ban Rómában alakult csapat az indusztriális ütemeket, az elszállt szintidallamokat és a cyberpunk romantikát keveri a karcos gitárokkal és a harsány rock’n’roll attitűddel. Legfrissebb anyaguk a nyáron jött ki Criminal Intents / Morning Star címmel. A cyberpunk rock-rock’n’roll gót-indusztriál csapat a napokban jelentkezik új nagylemezzel (21st Century Slave) melyet természetesen a Diesel Klubban is bemutatnak majd.

Közvetlenül a Deathstars előtt lép fel a német Diary Of Dreams, akik a gót és az elektro stílusokat gyúrják hangulatos egyveleggé. Az egykori Garden Of Delight basszer Adrian Hates (aki klasszikus képzettségű zongorista ) hozta létre ezt az elektronikával is flörtölő bánatrocker formációt, amelyre Herr Hates szerint az 1909 és 1935 közötti német expresszionizmus is óriási hatást gyakorolt. A csapat legutóbbi, (if) című albuma idén májusban látott napvilágot.

A Swordmaster nevű deathes heavy metal csapat romjain 2003-ban alakult meg a Deathstars, az indusztriális alapú, táncosan döngölős metalt glames külsőségekkel kísérő stockholmi brigád, akik szintén nem először járnak már nálunk. A svédek és mára a magyarok kedvenc death glam/indusztriál rock csapata, a Deathstars szinte már hazajár hozzánk, legutoljára a Szigeten lehetett elcsípni őket, harmadik albumuk pedig idén januárban jelent meg Night Electric Night címmel. Annak ellenére, hogy a lányok által sok helyütt csak a „Pokol Backstreet Boys”-ának nevezett csapat frontembere a legutóbbi lemez (Night Electric Night) kapcsán azt nyilatkozta, hogy mennyire fárasztó a folyamatos turnézás, az éjszakai élet, a klubok, az utazás és minden, ami ezzel együtt jár, igen zsúfolt a naptárjuk, egészen nyár közepétől október végéig, Európa több országában megfordulnak.

A turné pesti állomásán, a Diesel Klubban így néz ki a fellépők sorrendje, kezdési időpontokkal:

18.00 – DRUGZONE
19.00 – DOPE STARS INC.

19.50 – LACRIMAS PROFUNDERE
21.00 – DIARY OF DREAMS
22.30 – DEATHSTARS   

Hely: Diesel Klub

Cím: 1101 Budapest, X. kerület, Népligeti út 2.

Beugró:

4990 Ft – Kizárólag a metal boltokban! (Hammer Zenebarlang CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Rockpark)