A Depresszió megkezdte jubileumi Best Of kiadványához készülő új dalainak felvételeit. A két új dal mellett, a 2000-ben megjelent, Tiszta erőből című lemezről is újrajátszanak két szerzeményt! A februárban megjelenő válogatás, a friss felvételek mellett tartalmazni fogja a zenekar pályafutásának 16 legnépszerűbb dalát is. Már csak pár napig lehet szavazni a zenekar weboldalán arra, hogy melyik dal kerüljön fel újra masterizált formában a korongra, és egyben arra is, hogy milyen dalok alkossák a jövő tavaszi 10 éves jubileumi turné műsorát. A november 21-én, Budapesten, a Diesel Clubban megrendezésre kerülő exkluzív koncerten lesz először hallható a Nincs jobb kor című új dal. A koncert vendégei a nemrégiben újraéledt Reactor és a Fonogram-díjas Insane zenekarok lesznek. A koncertek között és utáni zenét Dj. Gonda Junior szolgáltatja.

Szintén a zenekarral kapcsolatos hír, hogy új taggal bővült a Depresszió zenekar színpadi produkciója. Soda, a 8 éve velük dolgozó fénytechnikus az Egyensúly turné őszi-téli állomásain már sampler-es, billentyűs háttérvokalistaként lép fel a bandával. Az első közös fellépés 2009. október 2-án lesz Gödöllőn. A zenekar az alábbi nyilatkozatot juttatta el hozzánk az “új” tag, illetve a 2009-es őszi-téli turnéjukkal kapcsolatban:

“Pálffy “Soda” Miklóst, a zenekart alaposabban ismerőknek valószínűleg nem kell bemutatni. Természetesen nem egy stílusváltás a célunk ezzel a együttműködéssel, hanem a Depresszió színpadi produkciójának gazdagabbá, érdekesebbé és színesebbé tétele, ami a tervek szerint a jövőben készülő kiadványainkon is hallható lesz. Soda már korábban is besegített nekünk. Számos koncertintró mellett ő készítette el “Az ébredés útján”, és az “Egy életen át” című lemezeink sampler-es részét és így olyan dalok kaptak plusz töltetet a munkájától, mint például “A mi forradalmunk”, vagy a “Néha”. Nyitottak vagyunk az olyan új és érdekes zenei megoldásokra, amik passzolnak a mi ízlésvilágunkhoz és igyekszünk folyamatosan fejlődni, ezért örömmel vetettük bele magunkat Soda barátunkkal a közös munkába. Egy új ember beillesztése a zenekari produkcióba elég sok plusz feladattal jár és végre sikerült elég időt szakítanunk arra, hogy egy komoly minőségugrást produkáló együttműködés jöhessen létre.”

Egyensúly turné 2009 ősz-tél:

10.02. Gödöllő-Trafó Klub
10.03. Szolnok-Borostyán
10.09. Szeged-Mars Téri Pavilon
10.10. Miskolc-Egyetemi Körcsarnok
10.16. Szombathely-Oladi Műv.központ
10.17. Győr-PSVMK
10.24. Zalaegerszeg-Keresztury ÁMK
11.13. Debrecen-LOVARDA
11.14. Kazincbarcika-Sport
11.21. Budapest-Diesel Club (volt E-klub)
12.12. Tatabánya-Sportcsarnok
12.18. Székesfehérvár-Fezen Klub