Az Old Buso Productions rendkívüli nyárzáró és őszindító bulira invitálja a folk és pagan metal vonulat kedvelőit. Augusztus 28-án Budapestet is eléri az Asgaardian Events Európa-turnéja, mely 3 kontinens 3 zenekarával érkezik a Dürer Kert kisszínpadára! Románia vezető folk/epikus metal zenekara mellett Tunézia és Ausztrália egy-egy nagyszerű csapatát és egy hazai vendégzenekart is megtekinthetünk mindössze 1990 forintért.

A 7 órai kapunyitás után nem sokkal hazánk egyre elismertebb viking metal zenekara, a Kylfingar csap a húrok közé. E bulira nem csak készülő lemezük dalaival, de egy komolyabb meglepetéssel is készülnek: bemutatkozik új muzsikusuk, aki többek közt hegedűjátékával színesíti majd a csapat eposzait.

A jászsági kölpények után Észak-Afrika normannjai lépnek színpadra: Magyarországon először játszik a tunéziai Ymyrgar! A csapat a legtöbb afrikai zenekarral ellentétben, nem arab-berber népzenéből merít, hanem az észak-európai epikus black metal, melodeath és viking folk elemekből táplálkozik, érdekes színfoltot képviselve az estén. Az Ymyrgar hordája első lemezét, a The Tale As Far-t hozza el hozzánk.

Őket követi Románia egyik legismertebb metalzenekara, a Bucovina. A zenekar már 17 éve létezik és a román mellett a nemzetközi színtéren is igen komoly hírnévre tett szert az utóbbi években. Hazánkba azonban most érkeznek először a „tradicionális folk heavy black metal” kelet-európai zászlóvivői, így egy igazi best of szettre számíthatunk tőlük.

A fennkölt dallamok után a zárás könnyedebb lesz: rumivós, korsólengetős himnuszokkal tér vissza hazánkba a dél-tengeri Lagerstein legénysége. 2013-ban nagyszerű hangulatú bulit adtak az Alestorm és az Ex Deo előzenekaraként – ezúttal sem számítunk kevesebbre. Az ausztrál kalózmulató méltó lezárása lesz az éjnek és felvezetője az őszi koncertszezonnak!

A hétfői napra tekintettel a koncertek korán kezdődnek és éjfél előtt véget érnek, érdemes lesz tehát időben érkezni!

Az est tervezett menetrendje:

19:00 – kapunyitás
19:20 – 20:00 – Kylfingar
20:20 – 21:00 – Ymyrgar (TUN)
21:20 – 22:20 – Bucovina (RO)
22:40 – 23:30 – Lagerstein (AUS)

A koncert hivatalos FB-eseménye

A rendezvény házigazdái az Old Buso Productions és az Asgaardian Events, fő támogatója a Folk Metal Hungary.