Tavaly nagy sikerrel debütált az Abaliget Prog Camp fesztivál, mely elsősorban progresszív rock/metal zenékre épült. Összefoglalta, sőt mi több összehozta a hazai Rock/Metal, Jazz/Rock, Hard/Rock, Grunge, Funky, Gothic/Metal színtér igazán jeles képviselőit.

Mivel olyan sok jó zenekar van itthon ebben a stílusban is, így jó hír, hogy bőven marad bemutatni való 2019 augusztusában is Abaligeten, a Baranya megyei településen. Festői környezet, remek programok. A koncert élményeken túl amit kaphatsz még, kiváló kézműves sörök és kemencében sült ételcsodák. Annyira jól sikerült a bemutatkozás, hogy idén már négy naposra bővül a program, és egy nemzetközi színtéren is elismert csapattal, a Special Providence zenekarral sikerül emelni a színvonalat, akik a koncert mellett egy 120 perces szakmai kurzust is tartanak. Elővételben már kapható a 4 napos bérlet, ami itt érhető el: https://www.ticketportal.hu/Event/Abaliget-ProgCamp

 

Többek között ezen a sikeren felbuzdulva született meg az ötlet, hogy 2019 februárjában több városba is eljuttassuk a fesztivál hírét, egy turné keretében. Így jött létre a ProgCampWinterTour  mely Budapesten, Szegeden és Pécsett népszerűsíti majd a fesztivált és a progresszív zenét.

Három este összesen tíz remek hazai zenekart láthattok majd: 

Február 02-án Budapesten az S8 Underground Clubban az 58 a Dreamgrave a Room of the Mad Robots és a The Royal Freak Out zenél majd.

Február 09-én Szegeden a JATE Klubban a The Void, a Dreamgrave, a Tiansen és Dystopia ígér egy remek estét.

Február 23-án Pécsett a Tititában pedig a Soulmirror, a Dreamgrave, a Leave No Trace és a Perfect Symmetry játszik majd.

Események:
02.02. Budapest: https://www.facebook.com/events/715445345477813/

02.09.Szeged: https://www.facebook.com/events/318700232303883/

02.23. Pécs: https://www.facebook.com/events/196475637949298/

Fellépők:
58: https://www.facebook.com/fifty8band/

Dreamgrave: https://www.facebook.com/dreamgrave/

The Royal Freak Out: https://www.facebook.com/theroyalfreakouts/

Room of the mad Robots: https://www.facebook.com/robotsmad/

The Void: https://www.facebook.com/thevoidmetal/

Tiansen: https://www.facebook.com/tiansenband/

Dystopia: https://www.facebook.com/dystopiahungary/

SoulMirror:: https://www.facebook.com/soulmirrormusic/

Perfect Symmetry: https://www.facebook.com/perfectsymmetryband/

Leave No Trace: https://www.facebook.com/leavenotraceband/