Logisztikai okok miatt váratlanul lemondta komplett Európa-turnéját az új album kiadására készülő Mystic Prophecy, így Budapestre sem jutnak el az Orden Ogan vendégeként, de van egy nagyon jó hírünk is, mert az ex-Rage gitáros Victor Smolski új bandája, az Almanac ugrott be a helyükre, így március 25-én a Club 202-ben bemutatkoznak nekünk.

Aki lemaradt, esetleg ismételne: a Powerwolfos buli után újra ORDEN OGAN Budapesten! A német power metal banda 2016-ban is folytatja idei ‘Ravenhead’ albumának promóciós körútját, ezúttal első headliner turnéjának keretében. A buli előtt nem sokkal, március 18-án a zenekar egy 2 DVD-ből és 2 CD-ből álló Box Settel jelentkezik. A két DVD-re két komplett koncertfelvétel kerül fel, valamint egy dokufilm a német power metal brigádról, továbbá az összes eddigi klipjük és werkfilmjük. dupla CD pedig egy Best Of anyag lesz a 2008 és 2015 között született legjobb, legsikeresebb dalaikkal, valamint a 2004-es demójukkal, a Testimonium A.D.-vel. Az exkluzív csomagolású Box Sethez egy 40 oldalas booklet is tartozik majd.

Orden Ogan: F.E.V.E.R. hivatalos video: 

Az Almanac bemutatkozó albuma Tsar címmel jelenik meg március 18-án. A Havancsák Gyula borítóba csomagolt és Rettegett Iván cárról szóló lemezről egyelőre az első klipes dalt tették közzé. A zenekar a 2013-ban elindított LMO (Lingua Mortis Orchestra) projekt folytatásának tekinthető, onnan Jeannette Marchewka énekesnő is maradt Smolski mellett, de a Barcelonai Filharmonikusokkal is folytatódott a kooperáció. Az Almanacnak két énekese is van, nem is akárkik: Andy B. Franck a Brainstormból és David Readman a Pink Cream 69-ból. A komplett felállás így fest:

Andy B. Franck – ének
David Readman – ének
Jeannette Marchewka – ének
Victor Smolski – gitár
Armin Alić – basszusgitár, fretless basszus
Michael Kolar – dobok
Enric Garcia – billentyűs hangszerek
+Orquestra Barcelona Filharmonia

Almanac: Self Blinded Eyes hivatalos video:

 

Trapped In Shadows címmel nemrég jelent meg a göteborgi power metalos Manimal második albuma, amelynek Irresistible dalához most egy klip is érkezett. A négyes bemutatkozó lemeze a 2009-ben kiadott The Darkest Room volt, az új album The Journey dalában pedig különleges vendégként a teuton metal legenda Udo Dirkschneider közreműködik.

Manimal:Irresistible hivatalos video:

A Demonlord zenekar 20 év után, az őszi jubileumi koncertet követően befejezi aktív pályafutását. A zenekar utolsó, ugyanakkor jubileumi évének nyitó estje az Orden Ogan buli keretében lesz. A banda üzenete: “Kedvenc zenekarunk 1996. november 30-an lépett először színpadra, ennek idén lesz húsz éve. Szeretnénk a kerek évfordulót közösen, veletek együtt méltóképp megünnepelni, és egyúttal tudatni, hogy arra a döntésre jutottunk, hogy az ősszel esedékes jubileumi koncert után a zenekar az aktív pályafutását befejezi. Mindannyian fogunk továbbra is zenélni, de ebben a a formában több lemez és turné nem lesz. Viszont addig! Ezt az évet annak szenteljük, hogy minél több helyen személyesen is elbúcsúzzunk a rajongóktól, fantasztikus volt ez a két évtized! Budapesten már márciusban találkozunk, az Orden Ogan vendégeként kezdjük meg az évadot, aztán a nyári fesztiválokon is felbukkanunk majd. Alakul egy őszi klubturné is, a történet végére pedig majd október-november körül teszünk pontot törzshelyünkön, a Club 202-ben. Sűrűnek, mozgalmasnak és izgalmasnak ígérkezik 2016, de természetesen minden meghívásnak igyekszünk eleget tenni, szóval ez az utolsó lehetőség, hogy a Demonlordot meghívjátok, hát hajrá, állunk elébe! Köszönjük mindenkinek a támogatást, találkozunk a koncerteken!” – A Démonok.”

Demonlord: Lock In hivatalos video:

 

A fantasy konceptlemezeiről, epikus rock-metal musicaljeiről ismert Elfsong a Cross Borns főnök, Somlói Feca formációja. A budapesti Orden Ogan állomás speciális vendégei ők lesznek.

Elfsong: Noldák hivatalos dalszöveges video:


a Hammer Concerts bemutatja: : Orden Ogan, Almanac, Manimal, Demonlord és Elfsong koncert a Club 202-ben

  1. március 25. péntek 
    Budapest, Club 202

Belépő:
Elővételben 4499 Ft
A Ticketportal rendszerében és a helyszínen: 4999 Ft
Jegyelővételi helyek: Hammer Zenebarlang, metalshop.hu, Headbanger, CD Pince.

Jegylink: www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=17087

www.ticketportal.hu/event.aspx?id=47546

Kapcsolódó weboldalak: 

www.facebook.com/ORDENOGAN

www.facebook.com/AlmanacVS.band

www.facebook.com/manimalofficial

www.facebook.com/DemonlordOfficial

www.facebook.com/ElfsongOfficial

Facebook esemény: www.facebook.com/events/1008300439212169/