Az Elfsong története különös pillanathoz érkezett. Az új dupla album, az Encyclopedia Nova Creatura / Quintessence kiadvány lesz az utolsó klasszikus értelemben vett album, ami az Elfsong műhelyében készül. Ez lesz a fantasy konceptalbumairól, epikus rock-metal musicaljeiről ismert Elfsong együttes negyedik nagylemeze. Az albumról elsőként a The Iron King Of Mountain Deep című dal került bemutatásra, majd a Lámpások Népének Regéje IV következett, de most már a Vlad – a vér pestise című tétel is tesztelhető.




A Cross Borns főnök, Somlói Feca vezette formáció muzsikája negyedszer is olyan világokba repít, ahol a hősiesség, a bátorság, az adott szó és a becsület még meghatározták az emberek életét. Maga az album – az Elfsong hagyományokhoz híven – egy igazi nagy utazásra invitálja majd a hallgatót. A borítót ezúttal is Pozsgay Gyula grafikus mester készíti. A felvételek ezúttal is a OneRing és a Denevér hangstúdiókban zajlanak, utóbbiban a keverés és a masztering is. Az album megjelenésével kapcsolatban azonban fontos bejelentése van Somlói Fecának:

„Van úgy, hogy az ember életében hosszú időnek kell eltelni ahhoz, hogy a terveit meg tudja valósítani. Így történt ez az Elfsong dupla albumával kapcsolatban is. Az Encyclopedia Nova Creatura / Quintessence album munkálatai még 2015 szeptemberében kezdődtek és most 2019 decemberében érnek véget a Denevér stúdióban. Az első két év szinte csak azzal telt, hogy a szimfonikus anyagot készítettük, és őszintén mondom, hogy nagyon büszkék lehetünk az elkészült orkesztrális témákra. Sokat tanultunk az évek folyamán és azt a rengeteg tapasztalatot igyekeztünk felhasználni az új dalok megírásakor… Aztán következett az ének és a szöveg, ami önmagában megint olyan, mint ha egy második album készült volna, ugyanis Szöllősi Dani úgy használja a hangját, mint egy hangszert, és rengeteg zseniális témát, szólamot, hangulatot dolgozott ki, ami aztán méltó módon egészíti ki a szimfonikus témákat. Végül pedig elérkezett a metal, rock rész kidolgozása.

Óriási élmény volt ismét a Denevérben dolgozni és őszintén mondom, hogy Töfi és Béla személyében a legjobb szakemberekhez és a legjobb barátokhoz került az anyag. Ráadásul a basszus témákat ismét Béla játszotta fel az albumra, ugyanis nálunk ez amolyan védjegy és valami csodát művelt a dalokkal. Itt tartunk most. Még néhány picurka finomítás, és elkészült az Elfsong legnagyobb vállalkozása.

Úgy szólnak az albumok, hogy nyugodt szívvel odamerem tenni bármelyik külföldi kedvenc mellé, maguk a dalok pedig egy hihetetlenül nagy Fantasy utazásra invitálják a hallgatót. Büszkék vagyunk erre az anyagra, és bizony nem kellett lejjebb adnunk az álmainkból. Azonban most következik a java!

Úgy döntöttünk, hogy az album megjelenését, és a hozzá tartozó nagyszabású kivitelezést közösségi finanszírozás formájában oldjuk meg. Ennek keretén belül a dupla album, a nagyalakú, míves szövegkönyv, az Encyclopedia Nova Creatura póló, valamint egy Elfsong pengető kerül a csomagba.

Jelenleg az Indiegogo kampány beindításával foglalkozunk, készül az oldal felépítése, így aztán hamarosan elérhető lesz az Elfsong Encyclopedia Nova Creatura / Quintessence oldala. Addig is legyetek jók! Az istenek vigyázzanak rád!”