Firepower címmel valamikor 2018 elején jelenik meg a brit metal legenda Judas Priest új nagylemeze, a 2014-es Redeemer Of Souls album folytatása. A Rob Halford énekes, Glenn Tipton és Richie Faulkner gitárosok, Ian Hill, basszusgitáros és Scott Travis dobos alkotta felállás két igazi nagyágyú, nevezetesen Tom Allom és Andy Sneap producerkedése mellett rögzítette a friss nagylemezt. Sneap  korábban még soha nem dolgozott a csapattal, Allom azonban az 1979-es Unleashed In The East koncertalbumtól egészen az 1988-as Ram It Downig jelen volt, mint zenei rendező. A hangmérnök Mike Exeter volt, aki a Redeemer Of Souls társproducereként dolgozott Glenn Tipton mellett.

A Judas Priest márciustól már turnézik is Észak-Amerikában, méghozzá a Saxon és a Black Star Riders vendégeskedése mellett.

Kevés metalbanda van manapság, ami több mint 40 éves karrierje során alig volt inaktív. A ’70-es évek elején alakult birminghami csapat nem mellesleg a műfaj nagyobb hatású albumait dobta piacra az évek során (1980 – ‘British Steel’, 1982 – ‘Screaming For Vengeance’, 1990 – ‘Painkiller’, stb.), és évtizedeken keresztül az egyik legnagyszerűbb koncert-bandának számítottak – mindezt igazolják az olyan ikonikus performanszok, mint például a ’85-ös ‘Live Aid’. Továbbá a Judas Priest volt az első metalbanda, aminek tagjai bőrruhát viseltek – ők terjesztették el világszerte a jellegzetes metal-imázst, amit metal-rajongók százezrei hordtak és hordanak most is! Mindennek tetejébe: 2017-ben Rock And Roll Hall Of Fame-jelölést is kapott a veterán banda.

JUDAS PRIEST – 2018 USA Tour

Március
13 – Wilkes Barre, PA – Mohegan Sun Arena at Casey Plaza
15 – Youngstown, OH – Covelli Centre
17 – Uniondale, NY – Nassau Coliseum
18 – Washington, DC – The Anthem
20 – Newark, NJ – Prudential Center
22 – Uncasville, CT – Mohegan Sun Arena
25 – Ottawa, ON – The Arena at TD Place
27 – London, ON – Budweiser Gardens
28 – Oshawa, ON – Tribute Communities Centre
30 – Orillia, ON – Casino Rama
31 – Detroit, MI – Detroit Masonic Temple

Április
3 – Milwaukee, WI – Riverside Theater
5 – Green Bay, WI – Resch Center
8 – Bloomington, IL – Grossinger Motors Arena
10 – Casper, WY – Casper Events Center
11 – Loveland, CO – Budweiser Events Center
15 – Kent, WA – ShoWare Center
17 – Portland, OR – Veterans Memorial Coliseum
19 – San Francisco – The Warfield
22 – Los Angeles, CA – Microsoft Theater
24 – Phoenix, AZ – Comerica Theatre
26 – Tulsa, OK – BOK Center
28 – Dallas, TX – The Bomb Factory
29 – Sugarland, TX – Smart Financial Centre

Május
1 – San Antonio, TX – Freeman Coliseum