Az ugye már köztudott, hogy a járványhelyzet miatt a Nightwish 2020-as turnéja is halasztásra került. Az új budapesti dátum 2021. május 31., helyszíne továbbra is a Papp László Budapest Sportaréna, és a vendégzenekarok sem változnak: az Amorphis és a Turmion Kätilöt játszik majd a finnek előtt.

A megváltott jegyek természetesen érvényesek az új dátumra. Ha nem megfelelő az új dátum, a jegyértékesítési ponttal kell felvenni a kapcsolatot 2020. október 4-ig. A Ticketportal országos hálózatában belépők már válthatók a 2021. május 31-i dátumra.

Amíg a bulira hangolódunk, addig a finn banda holland származású frontasszonya, Floor Jansen szórakoztat minket különböző feldolgozásokkal. Elsőként a 2013-as Disney-film, a Jégvarázsból ismert Let It Go-val rukkolt elő – ebben lassan négyéves lánya, Freja inspirálta, aki nagy rajongója a szerzeménynek. Ezt követte az 1987-es Heart-klasszikus Alone átirata, de a karácsony sem telik el Floor nélkül: Schubert művét, a világszerte ismert és népszerű karácsonyi dalt, az Ave Mariát – amelyet Tarja Turunen is feldolgozott – ragadta meg és némi metalos hangzást hozzácsapva felénekelte a szerzeményt. Az Ave Maria a hangszerelését Tommy Johansson (Sabaton, Majestica) végezte. Íme a végeredmény: