Horror címmel október 4-én jelenik meg a Matt Harvey vezette amerikai death/grind brigád Exhumed új stúdióalbuma, a 2017-es Death Revenge lemez folytatása. Az új albumot az Exhumed “saját készítésű házi stúdiója”, a Darker Corners falai között vették fel. A lemez producerei maguk a bandatagok voltak, de a hangmérnöki munkákba besegített Alejandro Corredor (Brujeria, Nausea) is. A keverés és a maszter Joel Grind (Toxic Holocaust) nevéhez fűződik. Az új lemezről megérkezett a második előzetes dal, a láncfűrészes klippel kísért Naked, Screaming And Covered In Blood.

A Exhumed az ősz folyamán bonyolítja le észak-amerikai lemezbemutató turnéját; mégpedig a Gatecreeper zenekar társaságában. A körúton részt vesz a Necrot és a Judiciary is.

Az 1990-ben alakult, deathgrind zenében utazó Exhumed ritkán látott vendég Magyarországon, s noha számos kiváló nagylemezt és más zenekarokkal közösen kiadott split albumot jegyeznek, nem sikerült bekerülniük a legnagyobbak közé. Holott intenzitás és brutalitás tekintetében sem maradnak le a Brutal Truth, a Cannibal Corpse, a Dying Fetus, a Napalm Death, vagy épp a Suffocation mögött. Akinek esetleg kétségei voltak efelől, az a 2018. április 24-ei koncerten végleg leszámolhatott velük.

A négyfős zenekar legutóbb 2013-ban játszott Budapesten, előtte viszont 2012-ben is ellátogattak hazánkba, az akkori Grind Over Europe turné során. Míg 6 évvel ezelőtt a Rotten Sound a Magrudergrinddal karöltve kísérte a csapatot, addig a legutóbbi turnén a death/grind/crust vonalon mozgó német Implore lépett a Magrudergrind helyére, egyetlen hazai előzenekarként pedig a kevert stílusú, hardcore, sludge és egyéb zenei elemeket érdekesen ötvöző Gyilkos nevű formáció zenélt a veterán grinderek előtt.

Exhumed – Horror
(Október 04 – Relapse)

01. Unsound
02. Ravenous Cadavers
03. Scream Out In Fright
04. The Red Death
05. Utter Mutilation Of Your Corpse
06. Slaughter Maniac
07. Ripping Death
08. Clawing
09. Naking, Screaming, And Covered In Blood
10. Playing With Fear
11. Dead Meat
12. Rabid
13. In The Mouth Of Hell
14, Shattered Sanity
15. Re-Animated