Walk The Earth címmel 2017. október 20-án jelent meg a svéd dallamrocker Europe tizenegyedik nagylemeze. A srácok ezúttal is a Grammy-díjas Dave Cobb producerrel (Rival Sons, Shooter Jennings stb.) dolgoztak, mégpedig karrierjük során első ízben Nagy-Britanniában, a legendás londoni Abbey Road stúdióban. A fő dalszerző továbbra is Joey Tempest énekes, de John Levén basszer, Mic Michaeli billentyűs és John Norum gitáros is kivette a részét a dalírásban. A banda természetesen nem kanyarodott vissza a The Final Countdown könnyedebb irányvonalához, hanem a Europe-tól a 21. században megszokott fajsúlyos, old school hard rockot nyomják. A másfél éve kiadott lemez Turns To Dust dalához most egy animációs klip készült.

Ami a koncertezést illeti, idén már a 20. Open Road Fest lesz Alsóörsön, a jubileumi fesztiválra pedig tiszteletét teszi a svéd Europe is. A Europe mellett fellép Alsóörsön a szólócsapatával az ex-Deep Purple legenda, Glenn Hughes is.

Joey Tempest és John Norum kisebb-nagyobb kihagyásokkal ugyan, de negyven éve zenél már együtt. Ez idő alatt világszerte ismertté váltak a Europe zenekar élén és ők jegyzik a 80-as évek egyik legismertebb, máig népszerű rock himnuszát, a The Final Countdown-t is, amely annak idején egyszerre 25 országban vezette a slágerlistákat. A zenészek elmondása alapján már a dal elkészítésénél érezték, hogy valami különleges születik, akárcsak legújabb albumuk, a 2017-es Walk On Earth címadó dala esetében.