Új zenekart hívott életre az Ideas tagsága, Preil Tibor, Békési László, Torma Mihály és Seres Krisztián zenészekhez Suták Vanda énekesnő csatlakozott, az így született Drastic Times pedig máris egy friss dallal és videoklippel mutatkozik be. Az “Egy test, egy lélek” egy kifejezetten vegyes, több stíluson átívelő dal, melyben megtalálható az igazi, erőteljes gótikus metal, modern elemek, súlyos, lejjebb hangolt gitárok és doomos riffek, tiszta női és férfi ének, illetve hörgés és károgás is.

A dalt Békési László, Seres Krisztián és Preil Tibor zenekartagok irányítása alatt rögzítették, a keverés és a mastering pedig Schmiedl Tamás (MD Stúdió, Sopron) munkája. A videó az ImagiCORE stábjával készült, Németh “Kobe” Dániel rendezővel.




Preil Tibor gitáros a dal szövegéről, üzenetéről:  
“Egy gyermekkorban átélt trauma, ami végigkísér életed során felnőttként is. A folyamatról és a mindennapi harcról szól, hogy elfogadd önmagad és a benned élő gyermeket, aztán a problémát előásva teljes életet élj.”

Seres Krisztián gitáros a dalról: 
“A dal már tavaly készen volt zeneileg, több másikkal együtt, de ez volt az, amellyel úgy éreztük, érdemes elindítani a zenekart. Metal, kicsit gothic, de vannak benne modernebb elemek is. A klipet még március elején forgattuk, tehát még egy szabadabb világban, bár a koronavírus miatti feszültség már ott volt a köztudatban akkor is, így egy picit hatással lehetett a klipre, persze inkább tudat alatt.”

Suták Vanda énekesnő az új zenekarról: 
“Nagyon szeretek a srácokkal együtt dolgozni. Mindannyian másban vagyunk jók, sokszínűség jellemzi a saját ízlésünket is, így mindig adódnak változatos ötletek – mindezt természetesen a metal berkein belül! A Drastic Times-t – a név kötelez – 2020 eseményei és a bennünk kavargó érzések, gondolatok teremtették. Mindig igyekszünk komolyabb, mélyebb témákat dalszövegekbe önteni, a zenénken keresztül pedig érzelmeinket átadni egy-egy történet kapcsán.”

Drastic Times tagsága 2019 őszén állt össze Tatabányán. Zenéjükben a súlyos gitárok mellett fontosak a dallamok, a változatosság, illetve az elgondolkodós, de alapvetően pozitív kicsengésű szövegvilág is. A zenekar folyamatosan dolgozik az újabb dalokon, terveik szerint amint a vírushelyzet azt engedi, szeretnek minél többet koncertezni. Bár az Ideas hangszeresei játszanak a zenekarban, előbbi nem oszlott fel. Korábban ezt a közlemény jelent meg a zenekar Facebook oldalán: 

“Az Ideas továbbra is létezik, nem oszlott fel, nem váltott nevet, de jelenleg most egy inaktív állapotban van. A jövőben, ha úgy alakul, és a körülmények is adottak, az Ideas is fel tud majd lépni, koncertezni. A Drastic Times viszont egy új zenekar, új dalokkal, ez van a fókuszban. Nincs kizárva persze, hogy koncerten előveszünk majd bónuszként egy-egy Ideas dalt, de akkor sem a szimfonikus slágereket, hanem inkább az első három lemezről, tehát a súlyosabb, eklektikusabb, esetenként hörgős tételeket. A tagokban van átfedés, és természetesen az Ideassal szerzett rutint is felhasználjuk a Drastic Times-ban, de két külön zenekarról van szó.”

“Egy test, egy lélek” hallgatás online felületeken