Mélyebbre hangolt gitárokkal, valamivel kevesebb népi hangszerrel és gitárcentrikusabb dalokkal készült el a Dalriada legősziesebb, leginkább melankolikus hangulatú nagylemeze. Az “Őszelő” album 9+1 friss dallal foglal magába minden ismert elemet a hatalmas kórusoktól az epikus csatadalokig, és egészíti ki eddig sosem hallott megoldásokkal; szövegeiben pedig megeleveníti a magyar regéket, mítoszokat és történelmet. A lemezről legutóbb a Mihaszna Film közreműködésével készült el a “Betyár-altató”, melyet igazán autentikus környezetben, az Alföldön forgattak betyárromantikát megelevenítő helyszínen, most pedig egy teaser is elkészült, amiben az album összes dalába belehallgathatunk!

Dalriada: Őszelő (Album Teaser)

A zenekar 10. stúdióalbuma április 9-én fog megjelenni, és már előrendelhető Digi CD és limitált kiadású Digi 2 CD + DVD formátumban, melyen végre napvilágot lát a “Hazatérés – 15 év Dalriada” című első koncertanyag is, amit 2019 októberében rögzítettek a Barba Negrában tartott 15 éves jubileumi koncerten. A teljesen megújult webshopban elérhetőek az új lemezhez készült friss pólók és pulóverek, illetve a korábbi kiadványok egyaránt.

Dalriada: Betyár-altató (Hivatalos videoklip)

A klipes “Betyár-altató” már a harmadik közzétett dal az új anyagról; első ízben a trianoni békediktátum 100 éves évfordulója alkalmából mutatták be a népi hangszeres, akusztikus “Ezer csillag”-ot, amit az “Őszi ének” követett. A folk metalosok részt vettek az ősszel megjelent “Kikalapált dalok” című Kalapács tribute lemezen is a “Sólymok fészke” átdolgozásával.

Az Őszelő lemez eddig megjelent dalait ezen a lejátszási listán lehet meghallgatni

“Őszelő” CD, 2 CD+DVD, előrendelés

Digitális előrendelés

DALRIADA – ŐSZELŐ
(2021. április 9. – H-Music)
01. Ezer élet, ezer csillag
02. Rákóczi zászlaja
03. Dúvad
04. Őszelő
05. Betyár-altató
06. Földanya
07. Huszáros
08. Örökség
09. Őszi ének
10. Ezer csillag