A hazai doom metal palettán igazán hiánypótló anyagként készült el a Magma Rise mai napon megjelent új nagylemeze. A “To Earth To Ashes To Dust” megjelenésre több országból kapott pozitív visszajelzéseket, itthon a márciusi HammerWorld magazin Hangpróba rovatában végzett első helyen, így a hónap lemeze lett. A “To Earth To Ashes To Dust”-ot bármelyik Candlemass, Black Sabbath, vagy Crowbar rajongó szívesen helyezi majd a gyűjteményébe, a teljes album már végighallgatható, letölthető, megvásárolható a legnépszerűbb online felületeken, illetve továbbra is megrendelhető támogatói csomagban passtartóval, és új pólóval együtt is.

“To Earth To Ashes To Dust” online zenehallgatás

“To Earth To Ashes To Dust” rendelés

A Magma Rise zenészei közel sem ismeretlenek az underground doom-ot kedvelők számára, Holdampf Gábor (ének, basszusgitár – Mood, ex-Wall of Sleep) Hegyi Kolos (gitár – Mood, ex-Stereochrist), Herczeg László (gitár – Sunday Fury, Stereochrist) és Bánfalvi Sándor (dobok – Men in the Box, ex-Neck Sprain) már több formációban bizonyítottak. A most megjelent lemezről korábban már egy szöveges videót bemutattak a “From The Heights From The Ground” című dalhoz. 

MAGMA RISE – From The Heights From The Ground
“A „From the Heights from the Ground” az egyébként meglehetősen komor hangulatú lemez egyik kevésbé sötét világú dala. Az első vagy második téma volt ami a lemezhez elkészült. Tradicionálisabb, Sabbathos, doomos tétel, harmóniákkal, ikergitárokkal és egy jó kis elszállós résszel a közepén. Szövegileg a lemez alapkoncepciója ebből az egyébként abszolút személyes tőből fakadt, nőtt és alakult az idők folyamán, reagálva aztán az aktuális történésekre.” – mondták korábban az első nyilvános tételről.

MAGMA RISE ONLINE: 
magmariseband.com/ 
www.facebook.com/magmarise