Alakul a nyár legnagyobb metál bulija a Budapest Parkban: a decemberben bejelentett Bullet For My Valentine és Asking Alexandria mellett ugyanis a Blessthefall a Caliban és a Shvpes is színpadra áll. A lassan egy napos metál fesztivállá bővülő június 18. azonban tartogat még meglepetéseket. 

Bullet For My Valentine a kétezres évek egyik legmeghatározóbb metál bandája, szenvedélyes, mégis gyilkos számaik virtuóz játékkal párosulnak. A walesi banda még sosem járt nálunk headliner koncerten, most 2016-os szigetes fellépésük után térnek vissza hazai rajongóikhoz. Sőt, a csapat nemrég Instagramon jelentette be, hogy befejezték hatodik albumuk munkálatait, így várhatóan elsők közt tombolhatunk az új anyagra. Az új lemez Gravity címmel június 29-én jelenik majd meg, a korongon található Over It megfilmesítésre is került.

Ahogy az Asking Alexandria esetében is, akik tavalyi telt házas Akváriumbeli bulijuk után most Asking Alexandria c. lemezüket mutatják be nekünk. A friss anyagon sokak örömére ismét első énekesüket, Danny Worsnopot hallhatjuk. Alig várjuk!

És ha ez a kettős még nem lenne elég, a New Beat ígéretéhez híven nemrégiben újabb zenekarokat is adott a line-uphoz, ám a sor még így sem teljes. Az amerikai Blessthefall agresszív, mégis, érzelmekkel átszőtt emocore-t játszik. Ők is új lemezzel készülnek, március 23-án jelenik meg a Hard Feelings, immáron a Rise Records színei alatt, a zenekar nyilatkozata szerint pedig a korong a régi zúzosabb Blessthefallra hajaz majd.

A legfrissebb banda a névsorban, a német metalcore színtér súlyos arcai, a Caliban. A banda dühös, velőtrázó üvöltéssel tűzdelt zenéjét már szintén nem kell bemutatni a hazai rajongóknak, akik elementáris erővel tarolják le a koncerttereket és szintén nem hagynak bennünket friss album nélkül.

És bár a line up még nem teljes, abban már biztosak vagyunk, hogy ez lesz a nyár legsúlyosabb metál-eseménye, így a műfaj rajongóinak érdemes piros betűvel bevésni a naptárba, hogy június 18-án a Budapest Parkban a helyük.

A jegyekért irány a www.budapestpark.hu oldal.

Facebook-esemény.