Az elmúlt években jelentős retro hullám indult útjára a zenei életben, több kiváló csapat is a hetvenes évek blues- pszichedelikus rock világát idézi meg muzsikájával. A műfaj egyik legsikeresebb zenekara, a svédországi központú, de nemzetközi tagságot (svéd, amerikai, francia) felvonultató Blues Pills, amely rövid idő alatt hatalmas rajongói bázist tudhat maga mögött.

A Blues Pills Örebróban alakult 2011-ben, és olyan előadók inspirálják a zenekart, mint a Fleetwood Mac, a Led Zeppelin, Jimi Hendrix, a Cream, és Janis Joplin. A banda énekesnőjét, a mágikus hanggal rendelkező Elin Larssont többen egyenesen a „XXI. század Janis Joplinjaként” emlegetik. A 2014-es első albumukkal és a 2016-os Lady In Gold folytatással egyaránt meghódították a közönség szívét. A harmadik anyagra kicsit többet kell várni ezeknél, jelentősen módosult is a felállásuk. 2018 novemberében bejelentették, hogy békében elváltak Dorian Sorriaux gitárostól, aki szólópályára lépett, az új gitáros pedig Zack Anderson lett, aki korábban basszusgitáron játszott a bandában. Az már tavaly őszi hír volt, hogy Kristoffer Schander lett az új bőgősük.

Az új felállással június 19-én a Nuclear Blast gondozásában végre megjelenik a harmadik album, címe Holy Moly! lesz. Az új albumot maguk a Blues Pills tagjai írták és rögzítették, saját analóg stúdiójuk falai között, ami Svédország vidékén, Närke környékén található, egy régi, lehagyatott gyárépületben. A csapat négy tagja nagyjából egy éven keresztül dolgozott az új dalokon. Az új album producere ezúttal is a banda gitárosa, Zack Anderson volt, de a hangmérnöki munkákba besegítettek a The Hives egyes tagjai (Nicolaus Arson és Johan Gustafsson), valamint Martin Jacobsson (Rovljud Sound Stúdió) is. A hanganyag végleges keverését a Grammy-díjas Andrew Scheps látta el.

A lemez borítója egy ”Beast” című illusztrációt ábrázol, amit Daria Hlazatova készített. A képen “a gonoszságot és a kedvességet egyaránt jelképező Ördög kísérteties prezentációja” látható. Az első dal Proud Woman címmel direkt március 8-ára időzítve jött ki, most pedig a Low Road is meghallgatható.







Blues Pills – Holy Moly!
(Június 19 – Nuclear Blast)

01. Proud Woman
02. Low Road
03. Dreaming My Life Away
04. California
05. Rhythm In The Blood
06. Dust
07. Kiss My Past Goodbye
08. Wish I’d Known
09. Bye Bye Birdy
10. Song From A Mourning Dove
11. Longest Lasting Friend