Ki emlékszik még 1989-re? Sorsfordító év volt ez régiónkban, ahogy Axel Rudi Pell hazájában, Németországban is, hiszen ekkor omlott le a berlini fal. A német gitárosnak azonban azért is kedves emlék ez az év, mert ekkor jelent meg első szólóanyaga, a Wild Obsession.

A világ azóta sokat változott, de a bochumi gitáros ma is megbízhatóan, egy svájci óra pontosságával szállítja a riffeket. Pályafutásának több, mint 30 éves jubileumára Axel idén egy feldolgozásalbummal jelentkezik, ami szintén nem idegen pálya tőle. 2007 októberében Diamonds Unlocked címmel már jelentkezett egy full-cover albummal, most ennek jön a második etapja.

A stílusosan Diamonds Unlocked II címre keresztelt lemez dobtémáit Bobby Rondinelli egy New York-i stúdióban játszotta fel, míg a többi muzsikus beköltözött a Blind Guardian-énekes Hansi Kürsch stúdiójába és március folyamán szinte minden instrumentális rész felvételre került, Axel a napokban fejezte be a szólógitár rögzítését. Ebben a hónapban Johnny Gioeli énekes is elkészül az énektémákkal, így a lemez a tervek szerint július 30-án jelenik meg az SPV/Steamhammer kiadó gondozásában.