Johnny Gioeli az egyik legtehetségesebb hang a hard rock műfaj elmúlt 25 évében. Elég csak Hardline, Crush 40 zenekaraira, vagy Axel Rudi Pell lemezeire gondolni, de jelentetett már meg közös lemezt Deen Castronovóval (Journey, Bad English, Ozzy, Revolution Saints, The Dead Daisies stb.)  is a közös Hardline-évek emlékére. Először 1992-ben, a Hardline Double Eclipse albumán játszott együtt Johnny Gioeli énekes és Deen Castronovo dobos, a Frontiers kiadó pedig ismét összehozta a párost egy közös albumra. A projekt agya természetesen a kiadó házi dalszerző-producere, Alessandro Del Vecchio volt. Ő a jelenlegi Hardline jubileumi turné billentyűse is egyben, így nem csoda, hogy ezen a lemezen is közreműködik.

Del Vecchio produceri teendőket is ellátott, mégpedig Johnny Gioeli 2018. december 7-én kiadott első szólólemezén is. A One Voice című albumon Alessandro Del Vecchio (Hardline) billentyűzik is a dalokban. Gioeli mellé Eric Gadrix (Raquel) gitáros/zeneszerző, Nik Mazzucconi basszer és Marco Di Salvia (Issa) dobos sorakozott még fel a stúdióban. Megérkezett a lemez címadó dalához készült videó is.

A Hardline 1992-es debütáló albuma – melyen a Journey két tagja, Neal Schon és Deen Castronovo is feltűnt – az úgynevezett melodic hard rock műfaj egyik legnagyobb klasszikusának számít, a kritikusok szerint, és a rajongók körében egyaránt. 2017-ben a banda az aktuális Human Nature album promóciója keretében turnézott, de egyben megünnepelte a Double Eclipse megjelenésének 25. évfordulóját is. Az ünnepi koncertsorozat nagy sikereket aratott; ezért a csapat úgy döntött, meghosszabbítja a turnét egészen 2019-ig!